De Buxusmot in je buxusplant? Alternatieven voor de Buxusplant

De Buxusmot in je buxusplant? Alternatieven voor de Buxusplant

Onze buxussen moeten het tegenwoordig overal ontgelden. Ze worden al jaren geteisterd door enkele agressieve schimmelaandoeningen met name: Cylindrocladium buxicoli en Volutella buxi. Voeg daar nog eens de buxusmot aan toe en we mogen ons bezighouden met een heus reddings- en bestrijdingsplan om onze buxusplanten van de ondergang te redden. Dit is natuurlijk mogelijk maar vraagt de nodige aandacht en brengt de nodige kosten en zorgen met zich mee.

Als de buxusrups je buxus zodanig heeft aangevreten dat herstellen onmogelijk is, dan zit er helaas niks anders op dan de Buxus te vervangen. je kan er uiteraard voor kiezen om een nieuwe buxus neer te zetten, maar als je liever niet wil riskeren dat de rups weer toeslaat, kunt u kiezen voor een andere alternatief voor de buxusplant.

Een alternatief voor de buxusplant

Een alternatief voor de buxusplant is de Japanse Hulst. De Japanse Hulst is een mooie wintergroene plant die zich uitstekend leent tot het creëren van mooie vormen en wolken in de tuin. Ook wintergroene hagen, zowel lage en hogere, kunnen met deze soort worden aangeplant. De Japanse Hulst kent net voor de zomer een onopvallende witte bloei die in het najaar tot kleine zwarte steenvruchtjes resulteert.

Meer informatie over alternatieven voor de buxusplant? Vraag het David!

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
Hoogteverschillen in de tuin
+
gazon bemesting
+
Tuinverlichting

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!