Keramische tuintegels laten leggen: de voor- en nadelen

De laatste jaren is in Nederland een nieuwe hype ontstaan: keramische tuintegels laten leggen buiten. Buiten keramische tegels leggen geeft je tuin een flinke boost en extra cachet qua uitstraling. Maar hebben keramische tegels voordelen bovenop hun strakke uitstraling? En zijn er ook nadelen? Lees verder en ontdek de plus- en minpunten van het leggen van keramische tegels buiten.

Keramische tuintegels laten leggen: de voordelen

Wanneer je tuintegels van keramiek wilt laten leggen, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Tegels van keramiek zijn kleurvast.
 • Keramische tegels zijn slijtvast. Je hebt geen last van krasvorming.
 • Een groot voordeel van keramische tuintegels is dat ze vederlicht zijn. Ze zijn slechts 2 centimeter dik. Bij het leggen van de tegels heb je geen last van tenenkrommend sleepwerk.
 • Keramische tegels voor in de tuin zijn voor maar liefst 97% waterafstotend. Ze houden bijna al het vocht tegen.
 • Het schoonmaken van deze tegels is heel eenvoudig. De tegels zijn namelijk vlekvrij en niet vatbaar voor groene aanslag. Dat scheelt je een hoop schoonmaakwerk en onnodige frustratie.
 • Belangrijk is verder dat tegels van keramiek heel sterk zijn. Ze zijn maatvast en vorstbestendig. Wanneer je ervoor kiest deze tuintegels te laten leggen, profiteer je er dus nog jarenlang van.
 • Qua design en vormgeving zijn de mogelijkheden met keramisch tegelmateriaal eindeloos. Zo kies je bijvoorbeeld voor keramische tegels in houtlook of voor tegels met allerlei vormen en figuren. De tegels zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen en maten. Daarbij kun je ervoor kiezen om je tuintegels qua kleur en vormgeving af te stemmen op de tegels die binnen liggen. Zo creëer je een mooie balans tussen je interieur en je exterieur.
De Groot Hoveniers Keramische buiten tegels leggen

Keramische tuintegels laten leggen: de nadelen

Hebben keramische tegels nadelen? Ja, die zijn er natuurlijk ook. Maar deze wegen gelukkig niet op tegen de voordelen van keramische tegels. Een nadeel is bijvoorbeeld dat niet alle tegels van keramiek voor binnen én buiten geschikt zijn. Verder kunnen keramiektegels koud aanvoelen. Dat laatste nadeel is buiten echter niet zo’n probleem, maar vooral binnen wat lastiger. Bij keramische tegels buiten kan het natuurlijk juist ook een voordeel zijn als de tegels in de gloeiendhete zon wat koeler aanvoelen. Meer nadelen zijn er niet en wegen dus niet op tegen de voordelen.

Een precisieklus voor experts

Wanneer je keramische tuintegels wilt laten leggen, laat je dit het best doen door vakmannen met jarenlange ervaring. Het is namelijk een precisieklus. Wij van De Groot Hoveniers in Volkel zijn dé experts als het aankomt op het leggen van keramische tuintegels. Wil je jouw tuinklus echt goed en professioneel laten uitvoeren? Kies er dan voor om jouw keramische tuintegels te laten leggen door ons.

De Groot Hoveniers Keramische buiten tegels leggen

Tips voor het zelf leggen van keramische tegels voor buiten

Mocht je liever zelf aan de slag willen met de aanleg van keramiektegels in je tuin en er niet voor kiezen keramische tegels te laten leggen door een professional, dan vind je hieronder enkele belangrijke tips. Zelf deze tegels leggen is namelijk een vakkundige klus, waarbij al snel fouten gemaakt worden. Doorloop in elk geval de volgende stappen:

 1. Leg eerst een laag dekzand van minstens 20 centimeter aan. Zorg dat je deze zandlaag goed aandicht door in twee lagen van 10 centimeter een trilplaat te gebruiken. Zo zorg je voor een sterke basislaag.
 2. Hierna gebruik je een drainagemortel, wat bestaat uit een zorgvuldig samengestelde split van 2 tot 6 millimeter, met een stabilisatiemortel en bindmiddel. Het splitrecept kent de volgende verhoudingen: 5 delen split gemengd met 1 deel mortel/bindmiddel. Zorg voor een goed mengsel dat evenwichtig gemengd is. Als goed alternatief kun je hier overigens ook kiezen voor StabiCare, een bekend basismiddel voor sterke ondergronden. Zorg dat de laag 7 à 8 centimeter dik is.
 3. Vervolgens kun je, nog voordat de basislaag is uitgehard, keramische tegels buiten plaatsen en – al naar gelang je wensen – wel of niet vastlijmen. Kies je voor het laatste? Breng dan een flexibele hechtmortel aan op de onderkant van de keramische tegels en klop ze vervolgens voorzichtig vast.
 4. Nu kun je gaan voegen. Zorg dat de ruimte tussen de tegels goed schoon is, ontdaan van zand en troep, en begin dan met voegen. Het is belangrijk dat je hierbij kiest voor een drainerende voeg die water doorlaat. Wij van De Groot Hoveniers maken alleen gebruik van de beste voegmiddelen, namelijk Varistone-producten. Vraag ernaar in ons tuincentrum of laat ons deze klus professioneel voor je uitvoeren.
 5. De tegelklus is nu bijna klaar. Het enige wat nog moet gebeuren, is de afwerking van de voegen met bijvoorbeeld een voegspons. Maak daarna de keramische tegels nog schoon om alle sporen van het leggen te verwijderen.

Je bent nu klaar met het leggen van jouw tuintegels. Wij adviseren echter om, als je geen ervaren tegelzetter bent, bovenstaande klus uit te laten voeren door een van de vaklui van De Groot Hoveniers. Keramische tuintegels (laten) leggen is namelijk echt een expertklus, waarbij er van alles verkeerd kan gaan.

Keramische tuintegels laten leggen: waar wij ons in onderscheiden

Bij De Groot Hoveniers in Volkel en Etten-Leur ben je op de goede plek als het aankomt op alles wat met keramische tegels buiten plaatsen te maken heeft. Keramische tegels laten leggen, is in Volkel, Etten-Leur en omstreken nog nooit zo makkelijk geweest sinds De Groot Hoveniers zich met dit specialistisch werk bezighoudt! Profiteer daarom van de vele voordelen die wij onze klanten bieden. Wij onderscheiden ons in de eerste plaats door de voordelige prijzen van keramische tegels. Doordat wij rechtstreeks inkopen bij grote leveranciers, houden wij de prijzen van keramische tegels laag. Je profiteert dus al bij de aankoop van de tegels.

Ten tweede zijn wij dé experts als het aankomt op het de aanleg van keramische tegels op je terras of in je tuin. Wij werken heel precies en volgens de juiste methode voor het aanleggen van keramische tegels. Tegels worden al snel op de verkeerde manier gelegd, waardoor ze in de winter kunnen losvriezen door vocht en vorst. Dat is natuurlijk niet wat je wenst. Schakel daarom onze expertise in en kies ervoor keramische tegels te laten leggen door onze ervaren vakmannen. Dan weet je zeker dat je straks een prachtig terras en mooie tuin hebt!

Een derde vlak waarop wij uitblinken, is de grote variatie die wij bieden qua keramiektegels. Wij bieden tal van designs aan, van gewaagde designs, moderne tegels, tegels met betonlook en diverse modellen keramische tegels in houtlook. Heel mooi zijn ook onze keramiektegels met bloemmotieven, die precies zijn af te stemmen op de bloemen en planten die in je tuin bloeien.

Neem contact met ons op

Aarzel niet langer en kies voor de ervaring en expertise van De Groot Hoveniers. Laat jouw keramische tegels buiten plaatsen door onze professionele werknemers in Eindhoven, Den Bosch of Nijmegen en omstreken. Profiteer van onze scherpe prijzen van keramische tegels en ons ruime aanbod aan keramische tuintegels in allerlei soorten, maten en stijlen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een informatief gesprek door te bellen naar onze vestiging in Volkel via 0413 27 28 11 of onze vestiging in Etten-Leur via 076 – 303 35 54. Het is natuurlijk ook mogelijk om eens langs te komen om zelf alle vloertypen te bekijken in ons grote magazijn. Hier ontdek je dat we bijvoorbeeld ook rondom je zwembad of zwemvijver kunnen betegelen. Wij zetten alvast een pot heerlijke koffie of thee voor je klaar.

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?