Keramische tegels buiten leggen nadelen / voordelen

Keramische tuintegels: veel voordelen

 

De laatste jaren is in Nederland een nieuwe hype ontstaan: keramische tuintegels laten leggen. Keramische tegels buiten geven je tuin een flinke boost en extra cachet qua uitstraling. Maar hebben keramische tegels voordelen bovenop hun strakke uitstraling? Ja, meer dan voldoende voordelen. De belangrijkste voordelen van keramiektegels zijn in willekeurige volgorde:

 

 • Tegels van keramiek zijn kleurvast.
 • Keramische tegels zijn slijtvast. Je hebt geen last van krasvorming.
 • Een groot voordeel van keramiektuintegels is dat ze vederlicht zijn. Ze zijn slechts 2 cm dik. Bij het leggen van de tegels heb je geen last van tenenkrommend en rugkrommend sleepwerk.
 • Alsof dit nog niet mooi en aantrekkelijk genoeg is, zijn keramische tegels voor in de tuin voor maar liefst 97% waterafstotend. Ze houden bijna alle vocht tegen.
 • Keramische tegels schoonmaken is heel eenvoudig. De tegels zijn namelijk vlekvrij en niet vatbaar voor groene aanslag. Dat scheelt u een hoop schoonmaakwerk en onnodige frustratie!
 • Belangrijk is verder dat tegels van keramiek heel sterk zijn. Ze zijn maatvast en vorstbestendig. Ze gaan als tuintegels dan ook heel lang mee.
 • Qua design en vormgeving zijn de mogelijkheden met keramisch tegelmateriaal eindeloos. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor keramische tegels houtlook of voor tegels met allerlei vormen en figuren. De tegels zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen en maten. Daarbij kunt u natuurlijk het ontwerp nog wat mooier maken door uw keramische tegels op terras qua kleur en vormgeving af te stemmen op de tegels die binnen liggen. Zo kunt u een mooie balans creëren tussen uw interieur en het exterieur.
De Groot Hoveniers Keramische buiten tegels leggen

Hebben keramische tegels nadelen? Ja, die zijn er natuurlijk ook. Maar deze wegen gelukkig niet op tegen de keramische tegels voordelen. Nadelen zijn bijvoorbeeld dat niet alle tegels van keramiek voor binnen én buiten geschikt zijn. Verder kunnen keramiektegels koud aanvoelen. Dat laatste nadeel is buiten echter niet zo’n probleem, maar vooral binnen wat lastiger. Bij keramische tegels buiten kan het natuurlijk juist ook een voordeel zijn als de tegels in de gloeiendhete zon wat koeler aanvoelen. Meer keramische tegels nadelen zijn er eigenlijk niet. Het valt dus heel erg mee met de nadelen van keramiek in de tuin.

 

Tuintegels leggen: een precisieklus voor experts

 

Tegels van keramiek leggen is echt een precisieklus die u het beste kunt laten uitvoeren door vakmannen met jarenlange ervaring. Wij van De Groot Hoveniers in Volkel zijn dé experts als het aankomt op het leggen van keramische tuintegels. Wilt u uw tuinverbouwingsklus echt goed en professioneel uitvoeren, kies dan voor ons en wij komen vakkundig uw keramische tegels laten leggen.

De Groot Hoveniers Keramische buiten tegels leggen

Tips voor het zelf leggen van keramiektegels

 

Mocht u toch zelf aan de slag willen gaan met de aanleg van keramiektegels in uw tuin en er niet kiezen voor keramische tegels laten leggen, dan vindt u hieronder enkele belangrijke tips. Zelf deze tegels leggen is namelijk een vakkundige klus, waarbij al snel fouten gemaakt worden. Doorloop in elk geval de volgende stappen:

 

 • Leg eerst een laag dekzand van minstens 20 cm aan. Zorg dat je deze zandlaag goed aandicht door in twee lagen van 10 cm een trilplaat te gebruiken. Zo zorg je voor een sterke basislaag.
 • Hierna kun je een drainagemortel (Deze bestaat uit een zorgvuldig samengestelde split van 2mm tot 6 mm, met een stabilisatiemortel en bindmiddel. Het splitrecept kent de volgende verhoudingen: 5 delen split gemengd met 1 deel mortel/bindmiddel. Zorg voor een goed mengsel dat evenwichtig gemengd is. Als goed alternatief kunt u hier overigens ook kiezen voor StabiCare, een bekend basismiddel voor sterke ondergronden. Zorg dat de laag ongeveer 7 à 8 centimeter dik is.
 • Vervolgens kun je, nog voordat de basislaag is uitgehard, keramische tegels buiten plaatsen en – al naar gelang uw wensen – wel of niet vastlijmen. Kiest u voor het laatste, breng dan een flexibele hechtmortel aan op de onderkant van de keramische tegels aan en klop ze vervolgens voorzichtig vast.
 • Vervolgens kunt u gaan voegen. Zorg dat de ruimte tussen de tegels goed schoon is, ontdaan van zand en troep, en begin dan met voegen. Het is belangrijk dat u hierbij kiest voor een drainerende voeg die water doorlaat. Wij van De Groot Hoveniers maken alleen gebruik van de beste voegmiddelen, namelijk varistone producten. Vraag ernaar in ons tuincentrum, of laat ons deze klus professioneel voor u uitvoeren.
 • De tegelklus is nu bijna klaar. Het enige dat nog moet gebeuren de afwerking van de voegen met bijvoorbeeld een voegspons. Daarna moet u nog de keramische tegels schoonmaken om alle sporen van het leggen te verwijderen.

 

U bent nu klaar met het leggen van uw tuintegels. Wij adviseren echter om, als u geen ervaren tegelzetter bent, bovenstaande klus echt uit te laten voeren door een van de vaklui van De Groot Hoveniers. Want keramische tuintegels laten leggen is echt een expertklus, waarbij er van alles verkeerd kan gaan.

Keramische tegels leggen: waarin De Groot zich onderscheidt

 

Bij De Groot Hoveniers in Volkel bent u op de goede plek als het aankomt op alles wat met keramische tegels buiten plaatsen te maken heeft. Keramische tegels leggen en helemaal laten leggen, is in Volkel en omstreken nog nooit zo makkelijk geweest sinds De Groot Hoveniers zich met dit specialistisch werk is gaan bezighouden! Profiteer daarom van de vele voordelen die wij onze klanten bieden. Wij onderscheiden ons in de eerste plaats door de voordelige prijzen van keramische tegels. Doordat wij rechtstreeks inkopen bij grote leveranciers, kunnen wij de prijzen van keramische tegels laag houden. U profiteert dus al bij aankoop van de tegels.

 

Ten tweede zijn wij dé experts als het aankomt op het de aanleg van keramische tegels op terras of in uw tuin. Wij werken heel precies, volgens de juiste methode voor het keramische tegels leggen. Tegels worden al snel op de verkeerde manier gelegd, waardoor ze in de winter kunnen losvriezen door vocht en vorst. En dat is niet wat u wilt! Schakel daarom onze expertise in en kies voor het keramische tegels laten leggen door onze ervaren vakmannen. Dan weet u zeker dat u straks een prachtig terras en een jaloersmakend mooie tuin heeft!

 

Een derde vlak waarop De Groot Hoveniers uitblinkt, is de grote variatie die wij bieden qua keramiektegels. Wij bieden tal van designs aan, van gewaagde designs, moderne tegels, tegels met betonlook en diverse modellen keramische tegels houtlook. Heel mooi zijn ook onze keramiektegels met bloemenmotieven, die precies zijn af te stemmen op de bloemen en planten die in uw tuin bloeien.

 

Neem contact met ons op!

 

Aarzel niet langer en kies voor de ervaring en expertise van De Groot Hoveniers. Laat uw keramische tegels buiten plaatsen door onze professionele werknemers. Profiteer van onze scherpe prijzen van keramische tegels en ons ruime aanbod aan keramische tuintegels in allerlei soorten, maten en stijlen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een informatief gesprek. U kunt natuurlijk ook gewoon een keer langskomen om zelf alle vloertypen te komen bekijken in ons grote magazijn in Volkel. Wij zetten alvast een pot heerlijke koffie of thee voor u klaar. Graag tot ziens bij De Groot Hoveniers in Volkel!

Laatste nieuws

Recente projecten

+
Moderne tuin aanleg
+
Moderne tuin
+
+
Hoogteverschillen in de tuin

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!