Familie van Orsouw – Sint Oedenrode

Via een aanbeveling van een kennis kwam de familie van Orsouw in Sint Oedenrode bij ons terecht. Hun tuin was al deels gerenoveerd door een andere hovenier, maar nog niet naar alle tevredenheid. Ze vroegen ons hen een voorstel te doen voor een opknapbeurt van de vijver en renovatie van het deel achter de vijver.

We kozen voor een constructie met tegels waarachter we een schuimbron bevestigden, die ‘savonds wordt verlicht. Die geven veel sfeer aan de voorzijde van de tuin en een mooi uitzicht vanuit de woonkamer. Ook hebben we de vakken met planten aan beide zijden van de vijver opnieuw aangeplant, waarbij we de solitaire heester en boom hebben voorzien van spots.

Via een langgerekt pad, afgebiesd met bielzen van natuursteen, of via staptegels in het kunstgras bereik je de berging en overkapping. In een andere hoek creëerden we een zitje, omsloten door witte anemonen en de pergola, die zorgen voor een mooi hoogte-effect. De wilde wingerd versterkt de romantische sfeer met zijn lange twijgen die in de herfst prachtig rood kleuren. Vanuit de pergola’s zijn het zitje en een kunstobject verlicht met spots.

Een vak met lampenpoetsergras vormt de afscheiding tussen het kunstgras en de overkapping. Het terras onder de overkapping is wat hoger gelegen en omsloten door betonbielzen. Dit geeft de strakke overkapping nog wat extra karakter. Door die hoge ligging heb je vanaf hier bovendien een mooi overzicht over de gehele tuin met de vijver als centraal punt.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.