Tuinadviesavond Verlichting

Tuinadviesavond Verlichting

Wat zijn de belangrijkste redenen om buitenverlichting aan te schaffen?

 

Tuinverlichting heeft drie verschillende functies. Het is functioneel, sfeervol en biedt een extra stukje veiligheid.

Functioneel
Verlichting in de tuin zorgt er voor dat je oprit goed zichtbaar is, dat je het pad naar de voordeur ziet en het sleutelgat kunt vinden. Op zomeravonden kun je prettig buiten zitten met een boek of met een lekker wijntje een goed gesprek houden terwijl je je gesprekspartner nog in de ogen aan kan kijken. Er zijn diverse toepassingen van buitenverlichting mogelijk die in eerste instantie functioneel bedoeld zijn, maar ook zeker decoratief zijn.

Sfeervol
Het gehele jaar door zorgt buitenverlichting er voor dat je vanuit binnen de tuin in kan kijken. Op deze manier betrek je, ongeacht het seizoen, de tuin ook bij het leven binnenshuis. .Met de juiste styling en sfeervolle verlichting creëer je een extra ‘kamer’ buitenshuis. Het is uiteraard zonde als je een mooie tuin hebt aangelegd, dat je die vervolgens in de donkere maanden niet ziet als je na een dag hard werken thuis komt. Met de juiste buitenverlichting geniet je dus nog meer van je tuin of terras en wordt buiten binnen.

Veiligheid
Tenslotte maakt verlichting je huis en tuin een stukje veiliger. Verlichting in en om de woning kan helpen om inbraken te voorkomen. Daarnaast kunnen hoogteverschillen in je tuin ’s nachts erg verraderlijk zijn. Met buitenverlichting op de juiste plek, heb je hier geen last meer van. Voldoende verlichting zorgt dus voor een veiligere woonomgeving.

Tuinadviesavond verlichting

Waarom is er speciale verlichting voor buiten?

 

De weersinvloeden vereisen andere materialen en bouwconstructies van buitenverlichting dan van binnenverlichting. Zon, regen, wind en zout hebben invloed op de behuizing en de duurzaamheid van de verlichting. 

Tuinadviesavond verlichting

Wat kun je buiten verlichten?

Je kunt diverse elementen in en om het huis verlichten. Je hoeft hierbij niet alleen aan de tuin zelf te denken, uiteraard mag het huis ook in de picture gezet worden. 


Bomen, struiken & borders
Tuinverlichting van bomen en beplanting benadrukt de vormen. Zo kun je een echt statement in je tuin maken door een forse boom compleet uit te lichten met grote buitenspots of nadruk te leggen op de kruin van een dakboom. Daarnaast creëert het diepte en geeft kleurrijke beplanting ook ’s nachts een kleurenpalet in de tuin.

Tuinpad & oprit
Buitenverlichting maakt het leven een stukje makkelijker. Zo wordt inparkeren net wat eenvoudiger en kun je goed je weg vinden rondom je huis. Daarnaast maakt het een pad net wat speelser met bijvoorbeeld een mooi sterrenpatroon of juist strakker door hoekige armaturen te gebruiken.

Schuttingen & tuinmuren
Overdag is een schutting een relatief statisch element. Met tuinverlichting op je schutting of tuinmuur komt ook dit tuinelement ’s nachts tot leven! Daarnaast is wandverlichting eenvoudig te monteren op schuttingen en tuinmuren.


Terrassen & overkappingen
Met een verlicht terras of overkapping kun je zelfs in de koudere maanden (uiteraard voorzien van goede terrasverwarming) buiten genieten. Door een mooie loungehoek of gezellige eetset te plaatsen, maak je er een echte buitenkamer .

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
Hoogteverschillen in de tuin
+
gazon bemesting
+
Tuinverlichting

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!