Familie Van de Broek – Volkel

De bestaande tuin in een patio-achtige stijl moest meer beleving gaan bieden, aansluitend op de uitstraling en stijl van de oude boerderij.

Projectomschrijving

De bestaande tuin in een patio-achtige stijl moest meer beleving gaan bieden, aansluitend op de uitstraling en stijl van de oude boerderij.

We kozen voor een waterspiegel die goed zichtbaar en toegankelijk is vanuit de woning. De vijver is voor een groot deel omsloten door gebakken klinkers. Het aansluitende plantvak met gevelbeplanting geeft een mooi contrast met deze harde materialen. De strakke belijning van de waterspiegel worden in de rest van de tuin verder doorgezet.

Rond het ruime terras hebben we dakbomen geplant. Die zorgen voor hoogte, beschutting en schaduw. De strakke tegels contrasteren met de gebakken klinkers. Groenblijvende hagen van Taxus zorgen ook dat er in de winter een lijnenspel aanwezig blijft.

Vanaf het terras kun je via de staptegels in het gazon doorlopen naar de overkapping. Die ligt een fractie hoger dan het gazon, waardoor de strakke vormen beter tot hun recht komen.

De klant verteld

Er is een goed plan gemaakt en de afspraken zijn goed nagekomen.

 

Specificaties

Type woning

Vrijstaand huis

 

Locatie

Achtertuin familie Van de Broek in Volkel

 

Werkzaamheden

Aanleggen van een achtertuin met o.a.: terras en overkapping, nieuw gazon met staptegels, waterspiegel met omliggende bestrating en borders met beplanting.

 

Benodigdheden

• gebakken dikformaat klinkers
• MBI tegels type 60 x 60 cm. GeoSenza Lato Nero
• oud Hollandse staptegels 100 x 40 x 5cm. antraciet van Schellevis
• geïmpregneerd vurenhout
• vijverrand Blue Moon Prom 100 x 20 x 3cm.
• bij de beplanting is o.a gebruik gemaakt van Platunus hispanica dakvorm en hagen van Taxus baccata.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!