Familie Coolen – Oss

Tijdens het eerste gesprek aan tafel bij de familie Coolen werd al snel duidelijk dat vooral mevrouw Coolen houdt van tuinieren. Ze wilde graag een nieuwe tuin, eentje die meer structuur heeft en onderhoudsvriendelijker is.

Projectomschrijving

Tijdens het eerste gesprek aan tafel bij de familie Coolen werd al snel duidelijk dat vooral mevrouw Coolen houdt van tuinieren. Ze wilde graag een nieuwe tuin, eentje die meer structuur heeft en onderhoudsvriendelijker is.

Ter inspiratie brengen meneer en mevrouw samen op uitnodiging een bezoek aan de tuinen van Appeltern. Daar zien ze bevestigd wat ze mooi vinden: ronde vormen, hoogte-verschillen, water in de tuin en veel bloemen.

In de oude situatie is het contact tussen de tuin en het huis maar minimaal. Omdat alleen de serre grenst aan de tuin, moet het van daaruit optimaal genieten worden.
In de nieuwe situatie wordt de aandacht meteen naar buiten toe getrokken, de tuin in. Een schuine lijn neemt je blik mee richting de waterspiegel, met als blikvanger het waterpijpje.

De indeling van de tuin wordt met verschillende ‘kamers’ versterkt door de pergola en hoogte-elementen. Die geven meteen een goed gevoel van beschutting. De kamer waarin zich het terras bevindt, is een ideale zitplek in het midden van de tuin. Je waant je vrij en los van de woning. Zo is een extra leefomgeving gecreëerd!

Na oplevering van de tuin is de liefde voor tuinen veranderd. Het is niet meer alleen mevrouw Coolen die vol passie graag in haar tuin werkt. Ook haar man die elke dag geniet nu elke dag van de tuin en vertoeft en werkt er graag in. Het geeft ons extra veel voldoening als we onze passie kunnen overbrengen en oprecht kunnen zeggen dat we hier twee mensen gelukkig hebben kunnen maken.

De klant verteld

Via offerte.nl in contact gekomen met een aantal hoveniers uit de omgeving voor een vrijblijvende offerte. De Groot kwam niet met het goedkoopste, maar wel met het meest orginele ontwerp en wist ons te overtuigen door uitgebreid de tijd te nemen om tot een goed plan te komen. Aanleg werd netjes en vakkundig verzorgd. Uiteindelijk bleek de nieuwe haag nog teveel inkijk te geven. In goed overleg is dit later nog aangepast waardoor we alsnog de nodige privacy hebben gekregen en van onze mooie tuin kunnen gaan genieten.

 

Specificaties

Type woning

 

Locatie

Achtertuin Oss

 

Werkzaamheden

Grondwerk en aanbrengen gebakken bestrating. Verhoogde borders realiseren met stapelblokken. Pergola en verlichting plaatsen en een waterspiegel aanleggen.

 

Benodigdheden

De bestrating is gemaakt van gebakken klinker dikformaat, kleur Nijenrode. De verhoogde borders zijn uitgevoerd met getrommelde in de Combi Wall Splitton blokken. De pergola is gemaakt van hardhout (Angelim Vermelho) en is geheel RVS geschroefd. De afdekrand op de muur is gemaakt van zwarte oud hollandse tegels kleur. De beplanting is samengesteld uit diverse vaste planten, zoals Salvia, Echinacea en Verbena. die samen een kleurrijk geheel geven. De tuin wordt verlicht op verschillende plekken met Led spots ‘scope’ van het In-lite.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!