Familie Van Gelder – Uden

De tuin van familie van Gelder was vooral ingericht voor spelende kinderen. Nu de kinderen ouder zijn en niet meer in de tuin spelen, is het tijd voor verandering.

Projectomschrijving

De tuin van familie van Gelder was vooral ingericht voor spelende kinderen. Nu de kinderen ouder zijn en niet meer in de tuin spelen, is het tijd voor verandering. Ze bellen ons, omdat ze regelmatig onze bussen tegenkomen. We vertalen hun wensen naar een passend ontwerp en zorgen voor de volledige realisatie. De speelplek heeft nu plaatsgemaakt voor een plek die de kinderen tijdens de studie kunnen gebruiken.

Vanuit de tuindeuren is een zichtlijn gecreëerd tussen de twee verhoogde borders door. Door gerichte uitlichting van de bonsai conifeer en het waterelement zijn deze ’s avonds vanuit het huis goed zichtbaar. Aan het einde van de zichtlijn hebben we een vaste plantenborder met leibomen aangelegd, die zorgen voor privacy. Bij deze leibomen is ook een klein zitje gesitueerd.

De tuin heeft twee terrassen. Één is overkapt. Daar is met een grote loungebank en sfeervolle inrichting een gezellige loungeplek gecreëerd. Vanuit de overkapping kun je de gehele tuin overzien. Verschillende plantvakken en verhoogde borders zorgen voor een speels effect van afwisseling. De berging sluit aan op de overkapping en is in dezelfde stijl gemaakt.

We hebben het andere, open terras bewust niet voor de tuindeur geplaatst, zoals vaak wordt gedaan. Doordat het zicht vanuit het huis nu niet wordt ontnomen door de tuinset, blijft het contact met buiten beter behouden.

Door de ruimte opzet van het straatwerk blijft de tuin onderhoudsvriendelijk en toch voldoende groen.

De klant verteld

– Persoonlijke gemoedelijke benadering. – Prettig intake gesprek

 

Specificaties

Type woning

Twee-onder-een-kapwoning

 

Locatie

Achtertuin familie Van Gelder in Uden

 

Werkzaamheden

Aanleggen van een achtertuin met overkapping, inclusief terrassen en paden, verhoogde plantenbakken en borders met beplanting of split. Ook hebben we een waterelement geplaatst en verlichting aangebracht.

 

Benodigdheden

• Ageton Mount Everest tegels 60 x 60 cm van RedSun
• Ageton Kilimanjaro 10 x 30 x 6 cm van RedSun
• Grauwacke split 14-25 mm
• Splitton Mount Everest stapelblokken 12 x 12 x50 cm
• Geïmpregneerd vuren (na afbouw geschilderd)
• Waterelement type Hollow the Wave black
• In-Lite verlichting Scope.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?