Familie Giesbers – Uden

Op de winterbeurs bij de Brabantse Hoeve in Volkel kwamen we in contact met de familie Giesbers. Daar werd de familie enthousiast over de mogelijkheden voor het herinrichten van hun dakterras.

Projectomschrijving

Op de winterbeurs bij de Brabantse Hoeve in Volkel kwamen we in contact met de familie Giesbers. Daar werd de familie enthousiast over de mogelijkheden voor het herinrichten van hun dakterras.

Vanuit de woonkamer heb je direct zicht op het dakterras. Familie Giesbers wilde daarom een paar opvallende elementen toevoegen, die meteen in het oog springen. Dat hebben we ingevuld met een krachtig geheel van rode, witte en antracieten kleuren.

We hebben rode, langgerekte bakken geplaatst tegen de gevel, waarin we pluimhortensia’s hebben aangeplant. Deze geven veel bloemen en een mooi hoogte-effect. De andere rode bakken hebben we aangeplant met het siergras zegge. Dit blijft groen in de winter, waardoor het terras het gehele jaar een natuurlijke aanblik behoudt. De antraciet gekleurde bakken hebben we gevuld met bestaande olijfboompjes op stam, die we hebben verlicht met spots. Daaronder is Japans bloedgras geplant in combinatie met hosta’s. Het leuke van de witte sokkels is dat ze op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Met een paar kussens erop doen ze dienst als gezellig zittje, maar je kunt ze ook gebruiken als tafel.

We hebben de plantenbakken bewust tegen de zijkant van het dakterras geplaatst om meer privacy te creëren. Dat biedt meteen de mogelijkheid om een lounge set of eettafel buiten te plaatsen en ongestoord te genieten. De twee hoge Quatro lampen staan bij de openslaande tuindeuren. Ze vormen een sfeervolle entree. Beide zuilen verlichten vanaf de bovenzijde de schuine plaat die is verwerkt in de zuil. Hierdoor weerkaatst het licht richting de tegels.

De klant verteld

Na inventarisatie wensen leuk ontwerp gemaakt met goede ideeën. De werkzaamheden zijn zeer correct uit gevoerd De medewerker was netjes en kundig.

 

Specificaties

Type woning

Appartement

 

Locatie

Dakterras familie Giesbers in Uden

 

Werkzaamheden

Herinrichten van een dakterras: plaatsen plantenbakken en sokkels, aanleggen nieuwe beplanting en monteren verlichting.

 

Benodigdheden

• Plantenbakken model Florida AF10, 150 x 50 x 60 cm, RAL 3000 en model Florida AF4.1 100 x 100 x 60 cm, RAL 7021.
• Sokkel model AS2 100 x 100 x 40 cm, RAL 9010.
• Verlichting (alle: In-Lite): type Blink (aan de plantenbakken), type Scopes (in de plantenbakken) en type Quatro van 150 cm hoog, uitgevoerd in aluminium in de kleur RAL 9010 (tegen de gevel).

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!