Familie De la Cousine – Uden

Familie De la Cousine levert design producten van metaal op maat voor in en rond het huis, dus ze weten van de hoed en de rand als het gaat om wat er mogelijk is in de tuin. Dat maakte deze opdracht voor ons extra spannend!

Projectomschrijving

Familie De la Cousine levert design producten van metaal op maat voor in en rond het huis, dus ze weten van de hoed en de rand als het gaat om wat er mogelijk is in de tuin. Dat maakte deze opdracht voor ons extra spannend! Ze verzochten ons in het ontwerp rekening te houden met behoud van bestaande elementen en hergebruik van materialen.

 

Aan de zijkant van de woning is de bestaande afscheiding met leibomen behouden. De bomen zorgen voor een schaduwrijk en beschut plekje. Daarom hebben we hier vooral veel schaduwminnende beplanting aangebracht. Pas als je het pad oploopt, zie je de rest van de tuin. Bij de halve cirkel in het pad is een bankje geplaatst, waarop je nog heerlijk in de schaduw kunt zitten. Vanaf dit bankje zijn de verschillende hoogtes in de tuin goed zichtbaar.

 

De tuin word opgesplitst door twee waterspiegels die beiden uitlopen in een reservoir. Dat reservoir loopt door het terras, maar je kunt er gewoon overheen lopen. Het is van onderuit verlicht met In-Lite Subs. In de avond licht daardoor ook de RVS plaat op. De tegels van het terras zijn ingeslepen, waardoor de strakke tegel en de ronde vorm van het reservoir een strak geheel vormen. Het terras is zo gesitueerd dat er in de toekomst een overkapping geplaatst kan worden.

 

Vanuit de tuindeuren in de woonkamer heb je zicht op de vijvermuur met waterspuwertjes. De lijn kinderkoppen krijg accent in de avond door de kleine LED’s die erin zijn aangebracht.

 

Wanneer je in deze tuin verblijft, wil je er niet meer weg. Je ervaart het rustgevende effect van het water en de beplanting met verschillende texturen. De strakke tegels en toegevoegde elementen geven deze natuurlijke uitstraling een moderne tint.

De klant verteld

Tekst

 

Specificaties

Type woning

Twee-onder-een-kapwoning

 

Locatie

Achtertuin familie De la Cousine in Uden

 

Werkzaamheden

Aanleg van een achtertuin met twee verhoogde waterspiegels. We hebben diversen paden en zitjes aangelegd met nieuwe en hergebruikte klinkers, evenals terrassen van betontegels. Ook hebben we (verhoogde) borders aangeplant en voorzien van beregening. De gehele tuin is voorzien van verlichting.

 

Benodigdheden

Voor de paden zijn de aanwezige gebakken klinkers hergebruikt. Voor een deel van de paden is gebruik gemaakt van nieuwe gebakken dikformaat klinkers. Voor de lijnen in de gebakken klinkers hebben we aanwezige kinderkoppen hergebruikt. De terrassen zijn gemaakt van MBI GeoVenta 60 x 60 cm. tegels in de kleur Milano. Voor de opsluitingen zijn strips van Cortenstaal gebruikt. De watermuur is van gecoat aluminium. De waterspiegels zijn van Cortenstaal en lopen uit in het reservoir, dat is afgedekt met een uitgelaserde plaat van RVS. Ook de oversteekjes over de waterspiegels zijn gemaakt van RVS. De open haard en verschillende Quatro lampen zijn van Cortenstaal. Het bankje is uitgevoerd in zwart gecoat aluminium en afgewerkt met hardhouten balkjes. Er zijn verschillende types In-Lite lampen gebruikt, waaronder: DB-Led tussen de kinderkoppen, Flux + Box, Sub in de waterspiegels en diverse Scopes. De beplanting is uitgevoerd vanuit het beplantingsplan.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
Moderne tuin aanleg
+
Moderne tuin
+
+
Hoogteverschillen in de tuin

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!