Familie Van Orsouw – Sint Oedenrode

Via een aanbeveling van een kennis kwam de familie van Orsouw in Sint Oedenrode bij ons terecht. Hun tuin was al deels gerenoveerd door een andere hovenier, maar nog niet naar alle tevredenheid.

Projectomschrijving

Via een aanbeveling van een kennis kwam de familie van Orsouw in Sint Oedenrode bij ons terecht. Hun tuin was al deels gerenoveerd door een andere hovenier, maar nog niet naar alle tevredenheid. Ze vroegen ons hen een voorstel te doen voor een opknapbeurt van de vijver en renovatie van het deel achter de vijver.

We kozen voor een constructie met tegels waarachter we een schuimbron bevestigden, die ‘savonds wordt verlicht. Die geven veel sfeer aan de voorzijde van de tuin en een mooi uitzicht vanuit de woonkamer. Ook hebben we de vakken met planten aan beide zijden van de vijver opnieuw aangeplant, waarbij we de solitaire heester en boom hebben voorzien van spots.

Via een langgerekt pad, afgebiesd met bielzen van natuursteen, of via staptegels in het kunstgras bereik je de berging en overkapping. In een andere hoek creëerden we een zitje, omsloten door witte anemonen en de pergola, die zorgen voor een mooi hoogte-effect. De wilde wingerd versterkt de romantische sfeer met zijn lange twijgen die in de herfst prachtig rood kleuren. Vanuit de pergola’s zijn het zitje en een kunstobject verlicht met spots.

Een vak met lampenpoetsergras vormt de afscheiding tussen het kunstgras en de overkapping. Het terras onder de overkapping is wat hoger gelegen en omsloten door betonbielzen. Dit geeft de strakke overkapping nog wat extra karakter. Door die hoge ligging heb je vanaf hier bovendien een mooi overzicht over de gehele tuin met de vijver als centraal punt.

De klant verteld

De Groot Hoveniers heeft alle tijd voor je om samen een goed tuinontwerp op te stellen. Daarna maken ze een beplantingsplan en het gebruik van materialen. Na het opleveren wordt de tevredenheid besproken en een half jaar later is er nog een servive beurt.Je komt met dit bedrijf niet voor financiele verrassingen te staan. Wij vinden het een heel fijn bedrijf en is zeker aan te bevelen, top.

 

Specificaties

Type woning

Twee-onder-een-kapwoning

 

Locatie

Achtertuin familie Van Orsouw in Sint Oedenrode

 

Werkzaamheden

Renoveren van de bestaande achtertuin: toevoegen tegels met schuimbron en een filtersysteem in de vijver, aanpassen beplanting, plaatsen pergola en aanleggen staptegels in kunstgras, nieuw terras met overkapping en traptreden.

 

Benodigdheden

• Gebakken klinkers waalformaat Terra Carbona Antica
• Geoantica Milano tegels van MBI 60 x 60 cm
• Blue Moon Linea tegels (staptegels en in de vijver)
• Bielzen antraciet 60 x 20 x 12 cm
• Hardhout Angelim Vermelho (pergola)
• Geïmpregneerd en Fins vuren (overkapping)
• In-Lite Scope verlichting.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?