Familie Rijploeg – Uden

Familie Rijploeg heeft een nieuwe tuinkamer laten realiseren om optimaal te kunnen gaan genieten van de tuin en een extra ruimte te hebben voor de kinderen in het gezin. Na realisatie van de tuinkamer was natuurlijk de tuin aan de beurt.

Projectomschrijving

Familie Rijploeg heeft een nieuwe tuinkamer laten realiseren om optimaal te kunnen gaan genieten van de tuin en een extra ruimte te hebben voor de kinderen in het gezin. Na realisatie van de tuinkamer was natuurlijk de tuin aan de beurt.

Tijdens het bezoek bij de familie thuis was de tuinkamer al in gebruik en hadden we een mooi zicht op de oude tuin. Een tuin met een tuinhuisje, zandbak, terras van 40 x 60 betontegels en verhoogde borders van houten paaltjes. Het had allemaal wel zijn beste tijd gehad en het was tijd voor iets nieuws. De voor- en achtertuin mag in een keer onder handen genomen worden.

Tijdens het ontwerpproces hebben we de kans gekregen om ook de inrit van de buurman mee te nemen. Samen hebben ze nu een prachtige voortuin, twee prachtige toegangspoorten en loopt de bestrating in elkaar over. Loop je door de poort dan kom je terecht in de achtertuin.

Een tuin net even wat anders dan andere en dat zit hem vooral in het kleurgebruik van de dode materialen. Minder grijs en antraciet, maar meer natuurlijke aardse kleuren, verwerkt in de bestrating en de verhoogde borders.

De tuinkamer is een ruimte geworden in de tuin. Bij lekker weer staat de schuifpui open en heeft men direct zicht op het gazon of de verhoogde borders. Het is net of het terras binnen in huis is neergelegd. Op deze manier hebben we drie zit plekken kunnen realiseren.

De klant verteld

Er is een goed plan gemaakt en de afspraken zijn goed nagekomen.

 

Specificaties

Type woning

Twee-onder-een-kapwoning

 

Locatie

Voor- achtertuin familie Rijploeg in Uden

 

Werkzaamheden

Oude tuin verwijderen, grondwerk in orde maken. Aanleggen van terrassen, paden en een nieuwe oprit. Realiseren van verhoogde borders met stapelblokken. Plaatsen van een pergola, verlichting en het inbouwen van een trampoline.

 

Benodigdheden

De bestrating is gemaakt van gebakken dikformaatklinker kleur Auberij en de terrassen zijn bestraat met Smartton Wave Amiata 60 x 60 cm. De verhoogde borders zijn gemaakt met Stapelblokken Pilestone Line Berkley. De pergola is gemaakt van hardhout soort Angelim Vermelho en is geheel RVS geschroefd. De afdekranden op de muren zijn gemaakt van oud hollandse tegels stapelementen kleur zwart. De beplanting is tot stand gekomen met vele diverse vaste planten die samen een kleurrijk geheel geven. De tuin wordt verlicht op verschillende plekken met een scope’s van het In-lite systeem.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!