Familie Schilte – Veghel

De heer en mevrouw Schilte zijn al jaren met pensioen en ze wilden graag voor de laatste keer de achtertuin renoveren met als doel het ontstaan van een onderhoudsvriendelijke tuin die zij zelf nog jaren bij kunnen houden.

Projectomschrijving

De heer en mevrouw Schilte zijn al jaren met pensioen en ze wilden graag voor de laatste keer de achtertuin renoveren met als doel het ontstaan van een onderhoudsvriendelijke tuin die zij zelf nog jaren bij kunnen houden.

Voor de achtertuin waren er een paar nadrukkelijke wensen. Een overkapping achter de garage om lekker te kunnen zitten en die in de wintermaanden kon dienen als extra opslagplaats. Verder een groene, hoge afscheiding, zodat de woningen aan de achterzijde aan het zicht werden onttrokken. De tuin mocht een landelijke, natuurlijke uitstraling krijgen.

In de achtertuin hebben we bewust gekozen voor ronde vormen en diverse verhardingsmaterialen. De terrassen zijn gemaakt van gebakken klinkers en deze worden verbonden met staptegels gelegd in een baan van split.

Een deel van de borders is verhoogd zodat het achterste terras lekker beschut komt te liggen en van de parasol en de verhoogde pergola krijgt men voldoende schaduw voor op warme, zomerse dagen.

Een hele kleine tuin, waarbij we gezorgd hebben voor een groene uitstraling met een heel laag onderhoudsniveau. We zijn trots op dit groene pareltje.

Martijn de Groot, De Groot Hoveniers

De klant verteld

Er is een goed plan gemaakt en de afspraken zijn goed nagekomen.

 

Specificaties

Type woning

Rijtjeshuis hoekwoning

 

Locatie

Aanleg achtertuin in Veghel

 

Werkzaamheden

Grondwerk in orde maken, aanleggen van paden en terrassen en het bouwen van een overkapping en pergola. Opvangen hoogteverschillen met stapelblokken en aanbrengen van splitvlakken met beplanting.

 

Benodigdheden

Gebakken WF Terra Carbona Antica, Graniet split rood 8/16, Mbi Geoantica bergamo 100 x 100, Opsluitbanden antraciet 6 x 20 x 100, Cortenstalen kantopsluiting, Stapelblok, getrommeld 30 x 15 x 15 antraciet, Schuttingscherm 19 planks geïmpregneerd, Pergola maatwerk Cortenstaal, Aluminium plantenbakken kleur RAL7021

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!