ABC bomen snoeien; Wanneer kun je dit het best doen?

ABC bomen snoeien; Wanneer kun je dit het best doen?

Ik zal hieronder meer toelichting geven over wat ABC bomen precies zijn en wanneer je ABC bomen het best kan snoeien. Het is belangrijk dat je dit in de juiste tijd van het jaar doet zodat de bomen niet dood kunnen bloeden.

ABC bomen snoeien

Wat zijn ABC-Bomen?

We hebben het dan over de Acer (Esdoorn), Betula (Berk) en de Carpinus (Haagbeuk). Er zijn nog een aantal bomen die ook onder de ABC bomen vallen. Bijvoorbeeld de Juglans (Notelaar) en de Vitis (druivelaar). ABC bomen hebben een sterke sapstroom waardoor ze niet altijd gesnoeid mogen worden.

Wanneer mag je ABC bomen snoeien?

Omdat de ABC bomen kunnen “bloeden” is het belangrijk om ze in de juiste tijd van het jaar te snoeien. Wanneer je dit niet doet kan de boom dus gaan bloeden en verzwakt zo. Hierdoor is deze vatbaarder voor boomziektes en andere bedreigingen.

Voor ABC bomen geldt de regel dat je deze enkel snoeit als de boom bladeren draagt. Dit betekend dat je ABC bomen nooit in de winter mag snoeien, het liefst tussen juni en oktober snoeit en dus ook de lente niet geschikt is om ABC bomen (en eigenlijk alle boomsoorten) te snoeien.

Belangrijk dat ABC bomen snoeien goed gebeurt!

Het snoeien van de ABC bomen mag niet onderschat worden en het is belangrijk dat dit goed gebeurt. Ben je benieuwd wat het snoeien van ABC bomen kost wanneer je het door een hovenier laar doen? Vul onderstaand formulier in en ontvang een prijsopgave voor het snoeien van jouw bomen!

Belangrijk bij het snoeien van de notenboom.

Om ervoor te zorgen dat je notenboom niet buiten proporties groot wordt is het slim om de boom van binnenuit te snoeien om zo een soort parasol te creëren. Je snoeit dan aan de binnenkant alle jonge takjes weg. Hierdoor blijft het een mooie en gezonde boom maar voelt hij niet zo groot aan. Takken die in de buitenste kring voor overlast zorgen kun je natuurlijk wegsnoeien.Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?