Overkapping laten plaatsen door een hovenier uit Volkel

Heb je een tuin en wil je hierin een overkapping laten plaatsen? Dat is geen gek idee! In Nederland is het hebben van een tuin namelijk een mooi bezit. Niet alleen verandert deze het hele jaar door vanwege de seizoenen. Het is voor veel mensen ook een fijne hobby om in de tuin aan het werk te zijn. Helaas is het aantal dagen dat je echt lekker op de veranda in je tuin kunt zitten behoorlijk beperkt. In de winter kan het al helemaal niet en ook in het voorjaar en najaar is het vaak te koud. Gelukkig is het mogelijk om hier verandering in aan te brengen. Door een luxe overkapping te laten plaatsen door een hovenier uit Noord-Brabant kun je daar vrijwel het hele jaar in je achtertuin van genieten.

VUL DE MOODBOARD GENERATOR IN EN KRIJG EEN MOODBOARD VOL INSPIRATIE VOOR JOUW NIEUWE MAN-CAVE

Binnen een paar minuten heb je een visueel overzicht van wat jij mooi vindt in je nieuwe man-cave en wat je er allemaal in wil gaan zetten. Vul nu de moodboard generator helemaal gratis in!

Creëer een fijn buitenverblijf door een luxe overkapping te laten plaatsen

Een overkapping, ook wel buitenkamer genoemd, is eigenlijk een extra kamer die je in de achtertuin plaatst. Je combineert hiermee binnen met buiten en is dus veel meer dan alleen een veranda in je tuin. Het laten plaatsen van een luxe overkapping in de achtertuin is bovendien een echte trend aan het worden in zowel Noord-Brabant als de rest van het land. Een dergelijke ruimte is voorzien van verwarming, tv-aansluiting, glazen wanden die je kunt sluiten, een vaste bar en nog veel meer. Het is kortom een heerlijke plek om te zitten, ongeacht welk seizoen.

 

Een tuinoverkapping op maat

Een aantal jaar geleden zijn wij bij de Groot Hoveniers door heel Noord-Brabant gestart met het bouwen van houten tuinoverkappingen en buitenkamers op maat. Een voordeel is dat we goed in staat zijn om na te denken over de juiste locatie van de overkapping en we ook meteen de tuin eromheen aanpakken, indien gewenst. Wij maken dan namelijk een ontwerp op maat waar niet alleen de tuinoverkapping in mee wordt genomen, maar ook de tuin zelf. Op die manier wordt het samen een mooi geheel.

 

Profiteer van scherpe prijzen

Wil je een luxe overkapping in je achtertuin laten plaatsen en woon je in de buurt van Volkel, in Noord-Brabant? Schakel ons in en je profiteert van heldere prijzen. Vooraf maken we de kosten inzichtelijk en hier komt tijdens de werkzaamheden geen verandering in. Bovendien hebben we bij De Groot Hoveniers alles onder een dak. Wij leggen niet alleen jouw tuin aan, maar verzorgen bijvoorbeeld ook het leidingwerk en de verlichting, ook wanneer je ervoor kiest om een overkapping te laten plaatsen. Heb je interesse in een tuinoverkapping of gehele tuin op maat en woon je in Noord-Brabant? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen of te bellen naar onze vestiging in Volkel via 0413 27 28 11 of onze vestiging in Etten-Leur via 076 – 303 35 54.

Maak nu een afspraak aan voor een vrijblijvend advies gesprek.

Vraag hier het stappenplan aan en ontvang hem direct in je e-mail.

overkappingen buitenkamer

De volgende stap

Veel mensen hebben al een veranda of overkapping in de achtertuin. Bij ons kun je een buitenkamer of luxe overkapping laten ontwerpen en plaatsen, zodat je de volgende stap kunt zetten. Een buitenkamer heeft namelijk meer sfeer dan een tuinoverkapping of een terrasoverkapping. Zo brengen we de wanden en het plafond op kleur, denken we goed na over de verlichting en creëren we ruimte voor woonaccessoires. Verder kiezen we voor een bijzondere vloer met bijvoorbeeld een patroon van vintage tuintegels onder de eettafel. Is de buitenkamer groot genoeg? Dan hebben we ook de ruimte voor een mooie hout gestookte open haard of gashaard.

Shutters

Het is daarnaast een optie om in de buitenkamer een mooie bar te plaatsen waar je heerlijk met vrienden een lekker biertje of een glas wijn kunt drinken. In de bar monteren we een spoelbak en bouwen we een koelkast in. Om de buitenkamer een mooiere uitstraling te geven werken we tegenwoordig veel met shutters. Deze geven een beschut gevoel en vormen meteen een leuke afscheiding tussen de achtertuin en de overkapping. De shutters geven we met kleur een leuk accent, waardoor ze een opvallend element in de buitenkamer worden. Shutters geven ook een goede bescherming tegen wind en regen en zijn een mooie achtergrond voor een grote pot.

overkapping tuin

Eikenhout

Onze luxe veranda’s en overkappingen maken we in drie verschillende houtsoorten. Wil je een landelijke robuuste uitstraling? Dan kies je bijvoorbeeld voor eiken. De kosten van een tuinoverkapping van eiken zijn wel hoger dan bij andere houtsoorten. Eikenhout leeft en zit vol met scheuren in het hout, wat je overkapping een natuurlijke uitstraling geeft. Omdat het een harde houtsoort is, is het moeilijker te bewerken. Het resultaat van je luxe overkapping mag er echter zijn.

Larix Douglas hout

Een andere houtsoort waar we enorm veel mee werken is het Larix Douglas hout. Deze houtsoort is bij aanschaf roder van kleur en wordt na verloop van tijd lichtgrijs. De houtnerven worden bij het verkleuren van het hout mooi zichtbaar. Deze houtsoort is makkelijk te bewerken en kunnen we ook makkelijk op kleur brengen. Larix Douglas hout heeft veel hars in het hout zitten en is daarom van nature verduurzaamd.

Geïmpregneerd tuinhout

Als laatste hebben we dan nog het geïmpregneerde tuinhout. Hier zijn in het verleden enorm veel tuinhuizen en overkappingen van gebouwd. Tegenwoordig wordt het echter niet veel meer gebruikt. Het hout heeft namelijk een wat groenige uitstraling en de verkleuring is een langzaam proces. De overkappingen van geïmpregneerd hout hebben ook vaak een goedkopere uitstraling en geven minder snel het gevoel van een buitenkamer. Wil je de kosten van de tuinoverkapping echter wat lager houden? Dan is dit een goede budgetkeuze.

De Groot Hoveniers overkapping overkappingen werkplaats

Onze werkplaats

In onze werkplaats maken we de overkapping van hout helemaal zelf. Het hout wordt ingekocht en in de werkplaats bewerkt zodat er een compleet bouwpakket ontstaat. Je kunt zelf met dit bouwpakket aan de slag gaan, maar het laten plaatsen van de overkapping door een vakkundige hovenier behoort ook tot de mogelijkheden. Ga je zelf aan de slag? Dan kun je het hout voor de terrasoverkapping gewoon los kopen. Alle verbindingen in onze tuinoverkapping worden met zogenaamde halfhoutverbindingen, pen en gat verbonden en daarna afgewerkt met houten proppen. Er komen geen stalen beugels of stalen schoentjes aan te pas. Alles wordt ambachtelijk gemaakt en geconstrueerd voor de mooiste sfeer.

Als alles gereed is in de werkplaats maken we de overkapping gereed voor transport en brengen we deze naar je achtertuin. Desgewenst bouwen onze hoveniers, onder leiding van Adrie de Groot, de overkapping op. Wanneer je ervoor kiest om de overkapping in z’n geheel door ons te laten plaatsen, verwerken we alle elektra in de wanden en het plafond en maken we de aansluitingen voor de verlichting en de verwarming. Stopcontacten bouwen we netjes in de wanden in; deze zijn allemaal geschikt voor buitengebruik. Zelfs aan internet en wifi wordt gedacht door ons team.

Een buitenverblijf in je tuin

Een luxe overkapping aan huis is makkelijk als je snel van binnen naar buiten wilt gaan of altijd droog naar buiten wilt kunnen lopen. Qua beleving is een overkapping aan huis echter niet de beste keuze. Vaak ontstaat de situatie dat vanuit huis gezien eettafel na eettafel komt te staan en blijf je hetzelfde zicht op de tuin houden. Zoals wij vaak zeggen ‘je komt niet echt los van je huis de tuin in’. Door je terrasoverkapping van hout vrijstaand in de achtertuin aan te leggen, krijg je een hele andere beleving. Je tuin wordt optimaal benut en het binnen-en-buiten-gevoel blijft vanuit het huis beter intact. Wanneer je dan in de tuinoverkapping zit, kom je helemaal los van het huis en wordt je achtertuin met vrijstaande houten terrasoverkapping een aparte woonruimte. Helemaal als je deze nog uitbreidt met een veranda. Zorg er wel voor dat je tuinoverkapping in de buurt van de woning blijft staan en dat je niet eerst 50 meter moet lopen om een kop koffie te kunnen drinken. Een overkapping kun je vrijwel altijd zonder vergunning laten bouwen.

De afmetingen van een tuinoverkapping

Hoe groot moet een tuinoverkapping of een terrasoverkapping eigenlijk zijn? Dat hangt geheel af van het gebruik van deze overkapping. Voor het plaatsen van alleen een loungeset adviseren we een grootte van 360 bij 360 centimeter. Je kunt dan makkelijk een loungeset plaatsen en bij regeninslag blijft alles droog. Wil je een eettafel kunnen plaatsen en met een grote groep mensen comfortabel kunnen zitten? Dan adviseren we om voor afmetingen van 360 bij 420 centimeter of 420 bij 420 centimeter te kiezen.

Loungeset plus zithoek

Een combinatie van een loungeset met eettafel is natuurlijk het meest ideaal. Je kunt dan eerst met zijn allen lekker eten aan tafel en daarna de avond afsluiten rond de openhaard in de loungeset. Als we dit willen combineren, hebben we een minimale afmeting nodig van 360 bij 700 centimeter nodig; iets groter mag natuurlijk ook. Wil je deze zithoeken nog combineren met een bar erbij? Dan gaan we naar een lengte van tien meter in totaal of maken we de buitenkamer of tuinoverkapping vierkanter en werken we met een diepte van 600 centimeter. De meeste tuinoverkappingen kunnen zonder vergunning gebouwd worden. Bij grote bouwwerken kan dit echter anders zijn. Informeer hier altijd even naar.

Afmetingen van de berging

De afmetingen van een berging zijn minimaal 200 bij 300 centimeter voor het op kunnen bergen van de tuinkussens en het tuingereedschap. Makkelijker is om te kiezen voor 300 bij 300 centimeter. Wil je graag de fietsen erbij plaatsen? Kies dan voor een berging van 300 bij 400 centimeter of maak twee aparte bergingen waar de fietsen apart staan van de spullen die je op wilt bergen.

overkapping

Kies ervoor om je overkapping door ons te laten plaatsen

Wil je een terrasoverkapping van hout kopen? Of wil je een overkapping op maat laten maken door een hovenier uit Noord-Brabant? Maak dan een afspraak in ons Tuin Inspiratie Centrum in Volkel, in Noord-Brabant. Hier vind je diverse voorbeelden van luxe overkappingen in de achtertuin. Ook kun je hier jouw overkapping laten ontwerpen en de overkapping laten maken. Indien je op zoek bent naar een kant-en-klare tuinoverkapping helpen we je uiteraard ook graag. Voor voorbeelden van een tuinoverkapping op maat ben je welkom om rond te kijken in onze zaak in Volkel, Noord-Brabant.

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?