Onze werkwijze

Het gevoel van thuiskomen in je eigen tuin is wat wij graag voor jou realiseren. Om een dergelijke tuin te creëren, is een goed uitgewerkt plan nodig. Daarvoor is het van belang jouw wensen goed in kaart te brengen en heldere afspraken te maken. Door tijd en aandacht te stoppen in een goede voorbereiding, komen we uiteindelijk tot het ideale tuinontwerp. We hebben hiervoor een stappenplan ontwikkeld, dat we met elke klant doorlopen en dat zich keer op keer bewezen heeft.

De start van jouw nieuwe tuin begint hier

Op het stappenplan op deze pagina zie je welke stappen wij doorlopen in onze werkwijze. Wil je meer informatie? Download onze werkwijze flyer.

Stap 1

Kennismakingsgesprek

Tijdens dit vrijblijvende gesprek bij ons op kantoor maken we kennis met elkaar en bespreken we jouw behoeftes. We leggen ons stappenplan uit en kunnen de Experience Your Garden Tour doen. Ter voorbereiding kun je op onze website al een moodboard samenstellen met ideeën voor de tuin. We laten in dit gesprek ook zien wat jouw huiswerk wordt voor de volgende stap.

Stap 2

Offerte tuinontwerp

Op basis van de behoeften en wensen die in stap 1 naar voren zijn gekomen, stellen we een offerte op voor het tuinontwerp. Je ontvangt deze per mail en je kunt de offerte bekijken in het klantenportaal, waarvoor je inloggegevens van ons ontvangt. Bij akkoord van de offerte kun je aan de slag met je persoonlijke moodboard.

Stap 3

Intakegesprek

We gaan nu dieper in op jouw wensen aan de hand van het moodboard van onze site en eventueel je eigen moodboard op Pinterest. Tijdens het intakegesprek nemen we de wensen op. Dit kan bij jou thuis of bij ons op kantoor plaatsvinden. Aan het einde van het gesprek maken we de keuze of we gaan ontwerpen naar budget of naar wensen.

Stap 4

Ontwerp

Een van onze ervaren ontwerpers gaat aan de slag en vertaalt jouw wensen zo goed mogelijk naar het uiteindelijke tuinontwerp. Afhankelijk van de gemaakte afspraken wordt dit een 2D en/of 3D ontwerp.

Stap 5

Presentatie

Het moment is daar. Laat je verrassen door de presentatie van het unieke tuinontwerp. Onze ontwerper geeft de presentatie bij ons in de showroom op een groot scherm. Dankzij de uitgebreide voorbereiding, waaronder jouw input voor het proces, is het in al die jaren nog nooit voorgekomen dat we de plank missloegen.

Stap 6

Finetunen ontwerp

Ook al is bijna elke klant onder de indruk van het eerste ontwerp; er is altijd ruimte voor aanpassingen. Zodra je het ontwerp hebt laten bezinken, plannen we een afspraak in om de puntjes op de i te zetten. Na dit gesprek ontvang je het aangepaste ontwerp. Wil je het ontwerp door onze jongens laten realiseren? Dan gaan we aan de slag met de volgende stap.

Stap 7

Kostenberekening

Met jouw prachtige ontwerp als basis gaan we nu verder in op de kosten van de tuin. Heb je gekozen voor een ontwerp naar budget, dan kunnen we al een gespecificeerde offerte maken. Heb je gekozen voor ontwerp naar wensen, dan maken we eerst een kostenraming.

Stap 8

Eerste offertebespreking

Bij ons op kantoor nemen we samen de offerte of kostenraming door. Ben je er na de bespreking van overtuigd dat we samen een prachtige tuin kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op voor een volgende afspraak. Ook nemen we de tuin alvast op in onze voorlopige planning.

Stap 9

Offerte finetunen en materiaalkeuze

De volgende stap is het finetunen van de eerste raming of offerte. Samen bespreken we de wijzigingen in de calculatie en het ontwerp. Ook gaan we samen op stap om de materialen uit te zoeken bij onze leveranciers. We helpen je graag bij het maken van keuzes.

Stap 10

Definitief akkoord

We passen het ontwerp en de offerte nog een aantal keer aan en als beide partijen ervan overtuigd zijn dat alles helder en duidelijk is, dan mag de handtekening eronder. De offerte is volledig gespecificeerd en tot in de puntjes nauwkeurig. Zo sta je nooit voor verrassingen.

Stap 11

Werkvoorbereiding

Nadat de offerte definitief is, gaan we aan de slag met de werkvoorbereiding. De stelposten uit de offerte kunnen we nu gaan uitwerken in de vorm van het beplantingsplan, het verlichtingsplan en het beregeningsplan. In het klantenportaal vind je alle planten met afbeelding terug, inclusief informatie over de bloeitijd en het benodigde onderhoud.

Stap 12

Uitvoering

Het ontwerp is definitief, de materialen zijn besteld en de verwachtingen zijn helder. Tijd om de schop in de grond te zetten. Al ons personeel is intern allround opgeleid. Elke dag staan er vaste mensen bij je op de stoep die overal vanaf weten. De projectleider of de voorman komt voorafgaand aan de aanleg kennismaken en vragen over de uitvoering beantwoorden.

Stap 13

Oplevering

Tot slot de belangrijkste mijlpaal; het moment waar iedereen het meest naar uitkijkt. We hebben het natuurlijk over de oplevering. Samen lopen we door de tuin en bespreken we of alles naar wens is. Dankzij alle voorgaande stappen komen we altijd tot het best mogelijk eindresultaat. We lichten bij deze stap ook de onderhoudskalender toe. Geniet van jouw nieuwe tuin!

Stap 14

Garantiebeurt

Een half jaar na oplevering komen we langs om te kijken of jullie je echt thuis voelen in jullie tuin en zetten we de puntjes op de i. We vervangen dode beplanting, stellen de sproeiers nog een keer af en checken of je al een beetje groene vingers hebt gekregen. Uiteraard kun je ons altijd vragen stellen.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op.