Een robotmaaier voor je gazon

Heb jij een gazon in de tuin en ben je klaar met het keer op keer moeten maaien? Met een automatische robotmaaier kun je het gazon laten maaien zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken. Een goede investering die je tijd oplevert en frustratie bespaard. Vraag via onderstaande knop een vrijblijvend adviesgesprek aan of kijk naar ons aanbod in de webshop

Hoe werkt een robotmaaier?

Er zijn twee soorten robotmaaiers; met en zonder perimeterdraad. Wanneer je kiest voor een robotmaaier met draad begrens je de tuin vanaf het station van de robotmaaier. Door deze draad weet de robotmaaier wanneer het tijd is om om te draaien en rijdt hij niet van je gazon af. Wanneer de accu van de robotmaaier leeg is keert deze automatisch terug naar zijn station. Een robotmaaier zonder draad heeft een sensor aan de onderzijde welke ziet wanneer het gras stop. Zo weet de robotmaaier waar hij moet maaien.

Naast de robotmaaier met sensor zijn er ook robotmaaiers die werken op GPS. Hierbij wordt met GPS-punten het maaigebied bepaald. Storingen met het draad in de grond zijn hiermee verleden tijd. Het voordeel van het maaien op GPS is dat de robotmaaier dan makkelijker meerdere losliggende stukken gazon kunnen maaien.

Kan er op elk gazon een robotmaaier?

In principe is ieder gazon geschikt voor een robotmaaier. De robotmaaiers kunnen obstakels als bomen, terrassen en tuinmeubilair makkelijk ontwijken. Naast het gazon in een tuin kun je de robotmaaier ook goed inzetten om parken of sportvelden bij te houden.

Tuin klaar maken voor een robotmaaier

Voor de robotmaaier het gazon kan gaan maaien moeten er eerst wat werkzaamheden verricht worden. Denk hierbij aan het aanleggen van de draden onder de bestrating of het installeren van extra stopcontacten voor de laadstations. Waar onze partner van de Wiel Gremac de levering verzorgd kunnen wij de tuin geschikt maken voor een robotmaaier.

Wil je graag meer informatie over robotmaaiers en of deze jou kunnen helpen bij het onderhoud van je gazon? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze onderhoudskalender

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze onderhoudskalender in je inbox.

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.