Sfeervolle tuinavonden: De beste verlichtingsopties voor jouw tuin

12 juni 2024
Aanleg

Die zomeravonden in de tuin zijn toch de momenten waar we elke zomer weer naar uitkijken. Toch gaan we vaak wanneer het donker wordt weer naar binnen, maar dat hoeft helemaal niet. Met de juiste verlichting ontdek je dat je tuin weer tot leven komt wanneer het donker wordt. Je oog wordt getrokken de elementen die jij verlicht. Denk aan die mooi boom, die waterpartij, een mooi pad of die mooie loungehoek waar je met vrienden en familie graag de avond doorbrengt.

Er zijn drie soorten verlichting:

  1. Functionele verlichting
  2. Accentverlichting
  3. Sfeerverlichting

Alle drie komen ze in onze ontwerpen terug. Denk bij functionele verlichting aan het verlichten van de trap. Je wilt in het donker niet over de traptreden struikelen. Denk ook aan verlichting wanneer je aan komt rijden en de lampjes op de oprit aangaan. Accentverlichting is bijvoorbeeld een spot onder een boom of het uitlichten van een waterpartij. Sfeerverlichting tovert je tuin om in een magische plek. Je kan tegenwoordig zelf met smart flux tone kun je ook diverse kleuren toevoegen aan je licht.

Wij werken met In-Lite en dat doen wij omdat zij al 25 jaar buitenverlichting ontwerpen. Ze hebben een zachte verlichting die heel dicht in de buurt komt bij een natuurlijke verlichting, wat ervoor zorgt dat het heel prettig is voor het oog. De installaties van In-Lite zijn ontzettend veilig. Het systeem werkt op laagspanning en is heel makkelijk zelf te installeren. Met de app kun je hun slimme verlichting aansturen, dat voorziet onze klanten van een stukje luxe. Wist je dat je je verlichting van In-Lite ook stapsgewijs kunt uitbreiden? Ideaal!

Er zijn drie concepten om uit te kiezen:

Sway
Sway is ontworpen met de gedachte dat een armatuur een met de tuin kan zijn en dus niet op hoeft te vallen. De staande lampen wuiven als het ware mee met de beplanting. Er is keuze uit staande lampen, wandlampen, hanglampen en een tafellamp. Minimalistisch, elegant en toch eigentijds.

Sway

Ace
Ace is een heel compleet concept met staande lampen en wandlampen in wel vijf verschillende
kleuren. Iedereen kan hiermee uit de voeten. Het is een minimalistisch ontwerp met een strak lichtbeeld.

 

Evo
De lampen uit dit concept hebben een architectonische vormgeving en passen perfect in een moderne tuin met strakke lijnen en hoogwaardige materialen. Er valt te kiezen uit staande lampen, wandlampen, grondspots en lijnverlichting.

Je kunt zien dat er qua verlichting tegenwoordig van alles mogelijk is. Het verlengt de tijd die je in je tuin, tuinkamer, poolhouse kunt doorbrengen of het geeft je huis, tuin en oprit bij het aanrijden al een fantastisch uiterlijk. Mooie bijkomstigheid is dat het zorgt voor meer veiligheid ’s avonds, ’s nachts en tijdens onze wintermaanden wanneer de dagen kort zijn.

Wij bij De Groot Hoveniers kunnen voor u een compleet lichtplan op maat maken en aanleggen. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.
Wil je zelf je verlichting aanleggen, kijk dan eens op onze webshop.

 

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.