Overkapping aan huis

21 juni 2024
Aanleg

Het plaatsen van een overkapping aan je woning is een geweldige manier om je leefruimte uit te breiden en een gezellige buitenruimte te creëren waar je kunt ontspannen en gasten kunt ontvangen. Of je nu het hele jaar door van het Nederlandse weer wilt genieten of gewoon een beschutte plek wilt hebben, een overkapping is een veelzijdige en stijlvolle oplossing die je huis compleet kan veranderen. Wij van De Groot Hoveniers kunnen je helpen met het realiseren van een geweldige overkapping aan huis. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en voordelen. Voor meer informatie kan je altijd contact met ons opnemen.

Hoe wordt een overkapping aan huis geïnstalleerd?

De eerste stap bij het plaatsen van een overkapping aan huis is bepalen wat de beschikbare afmetingen zijn. Hierna kunnen we kijken naar jouw wens in de grootte en ontwerp. Een solide basis is van cruciaal belang voor een stevige overkapping. Om ervoor te zorgen dat de overkapping niet verzakt of scheef komt te staan plaatsen we de fundering op palen. Vervolgens plaatsen we het frame zodat we kunnen beginnen met de dakconstructie. Zodra het frame en het dak zijn gemonteerd, is het tijd om de overkapping naar eigen smaak af te werken en te decoreren.

Zelf een overkapping samenstellen?

Heb je een mooie overkapping in gedachte? Bij De Groot Hoveniers is het mogelijk om jouw eigen overkapping samen te stellen. Kies een type overkapping en ga door in onze 3D app. In de 3D app kan je zelf de kleur, wanden, ramen, deuren, funderingen en verlichting samenstellen. Zo maak je een overkapping volledig naar jouw smaak. Ontdek snel alle modellen en stel de overkapping samen.

De extra functies bij een overkapping

Wil je de overkapping gebruiken als verlengstuk van je woning? Plaats een buitenkeuken onder de overkapping zodat je in de zomermaanden gezellig kunt barbecueën met de hele familie. Bij De Groot Hoveniers plaatsen we ook vaak een bar in de overkapping. Hierdoor kan je moeiteloos genieten van een verfrissend drankje na een heerlijke zwemdag, zonder dat je met natte voeten naar binnen hoeft te lopen. Bekijk ook eens onze recente projecten voor inspiratie.

De voordelen van een overkapping aan huis

Met een overkapping kan je altijd genieten van jouw buitenruimte, zelfs als het weer niet helemaal meewerkt. Als het regent, waait of de zon te fel schijnt, ben je met een overkapping altijd beschermd. Met een overkapping heb je extra ruimte waar je kunt relaxen, te genieten van een maaltijd of quality time door te brengen met je dierbaren. Zo kan je het hele jaar door optimaal genieten van de buitenruimte.

Een houten overkapping aan huis

Bij De Groot Hoveniers werken we graag met houten overkappingen. Hout brengt gezelligheid en persoonlijkheid in je huis en tuin. Het sluit perfect aan bij de natuurlijke omgeving en zorgt voor een warme sfeer. Houten overkappingen zijn meestal erg duurzaam en gaan lang mee, zolang ze natuurlijk goed worden verzorgd. Hout is van nature bestand tegen diverse weersomstandigheden en kan goed tegen vocht.

De Groot Hoveniers is er voor alle overkappingen op maat

Wij luisteren graag naar jouw wens en maken op basis daarvan een overkapping aan huis op maat! Door onze maatwerkservice kan je specifieke functies en eigenschappen toevoegen aan de overkapping, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld ingebouwde verlichting. Neem gerust contact op met onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Hoe groot mag een overkapping zijn zonder een vergunning?

Het is meestal mogelijk om een terrasoverkapping te bouwen zonder vergunning, maar het is belangrijk om op de aangescherpte regels te letten. De meeste Nederlandse steden en dorpen hanteren gelijke regels en voorschriften, namelijk:

  • De totale oppervlakte mag niet groter zijn van 30m2
  • De totale oppervlakte mag niet meer zijn dan 50% van je totale tuin.

Bij De Groot Hoveniers zijn we op de hoogte van alle regelgevingen en stellen u ook graag op de hoogte. Tijdens het plaatsen van een overkapping aan huis zal hier ook rekening mee gehouden worden. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze specialisten.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.