Buiten koken in je tuin

16 juni 2022
Nieuws

Een opkomende trend in de tuin is het buiten koken. Van de meest luxueuze buitenkeukens tot aan het koken rechtstreeks op het kampvuur.

Manieren van buiten koken

Er zijn diverse mogelijkheden waarbij een buitenhaard gecombineerd wordt met een mogelijkheid tot buiten koken. Denk hierbij aan een ingebouwde oven, pizzaoven, een bakplaat of een grote barbecue waar je met meerdere personen omheen kunt staan. Buiten koken is onmisbaar voor een lange zomeravond of de perfecte winter barbecue.

Een buitenkeuken kan de mogelijkheid bieden om een compleet sterren menu te serveren. Je kunt het eten buiten bereiden maar ook voorbereiden. De ingebouwde koelkast, het werkblad en natuurlijk de kamado in een mooie kleur zorgen voor een mooi, functioneel geheel. Deze keramische barbecue kun je op verschillende manieren uitbreiden tot pizzaoven door er een pizza steen in te plaatsen of je kunt ermee koken in een gietijzeren pan. Naast de populaire kamado barbecue kun je ook een gas of elektrische barbecue in je buitenkeuken gebruiken.

Buitenhaard

Onder een overkapping kun je gebruik maken van een buitenhaard. Vaak kun je hierop koken of zit er een pizzaoven en/of gewone oven in. Wanneer je de juiste tempraturen hanteert kun je hiermee in mum van tijd de lekkerste pizza’s maken, maar ook complete menu’s serveren. Het koken op een buitenhaard bevindt zich dan op de bovenkant van de haard. Voorzien van twee kookplaatjes is de haard helemaal compleet om jouw gasten te voorzien van een heerlijke maaltijd.

Barbecue met vrienden

Wanneer je het leuk vind om met z’n alle te koken, kun je kiezen voor een barbecue met bakplaat. Een hoge barbecue in de vorm van een bartafel waaraan je met familie en vrienden omheen kunt staan en hierop ieder zijn eigen gerecht bereid. Een hartstikke gezellig tafereel om met elkaar rondom het vuur te staan met een hapje en een drankje.

Wil je helemaal back-to-basic? Dan kun je gebruik maken van een Tripod-Grill welke over het vuur gezet kan worden. Je kunt hier je gietijzeren pan of grill aan hangen om zo de lekkerste gerechten te serveren. Met je vrienden rondom het vuur, dat is toch het échte genieten?!

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.