Buitenkamer kleuren kiezen

3 augustus 2022
Aanleg

Wat doet de kleur van de staanders en wanden in een buitenkamer? Kies je voor zwart of juist een heel lichte kleur? Kies je voor een warme tint of houd je bepaalde delen neutraal of kies je voor helemaal geen kleur?

We gaan bekijken wat kleur doet met het totaalbeeld en wat het doet voor de beleving van het buitenverblijf.

Zwart – elegantie, stoer en stijl

Een populaire kleur vaak in combinatie met neutrale kleuren of delen niet gebeitst. Het oogt modern en elegant wanneer er grote vlakken zwart zijn gebeitst. Zwart straalt ook warmte, knusheid en gezelligheid uit. Je kunt dit dus goed toepassen in een overkapping en de wand bijvoorbeeld met spots verlichten om sfeer te creëren.

Grijs – verfijnd, neutraal en strak

Ga je liever voor een wat meer veilige kleur? Dan is grijs voor jou misschien wel een optie. Grijs is over het algemeen een vrij neutrale kleur waarbij je nog naar het warm of koud grijs kunt uitwijken. Antraciet straalt een luxe sfeer uit en word geassocieerd met strak en georganiseerd.

Wit – puur, rust en perfectionisme

Voor een echte wellness tuin is wit een kleur die rust geeft. De omgeving valt juist een beetje weg en trekt niet de volledige aandacht. Daarentegen kan wit een enorm contrast vormen wanneer je met kleurrijke beplanting of materialen om de witte wanden van de overkapping gaat werken waardoor het een geheel uitspringend element in de tuin wordt.

Warme kleuren – vertrouwen, natuurlijk, basis en solide

Onder de warme kleuren verstaan we taupe, blanke lak (zodat de houtkleur behouden blijft) en zandkleur. Deze kleuren zijn vrij neutraal en beschikken allemaal over een warme tint waardoor er meteen sfeer in het buitenverblijf wordt gecreëerd. Je voelt je hierdoor dus meteen thuis in je overkapping.

Advies in kleur

Wanneer je een overkapping in de trendhoutapp samen met jouw inspirator samenstelt, kun je al meteen de goede kleur toepassen op de 3D visualisatie. Hierdoor krijg je een beeld van hoe de overkapping eruit komt te zien.

Je krijgt nog een beter beeld van het geheel wanneer je een 3D tuinontwerp laat maken waarbij de gewenste kleur beits is meegenomen in het ontwerp. Dan kun je pas goed zien wat de kleur doet met de ruimte en de omgeving.

Samen met de ontwerper ga je kijken wat het best bij de tuin past om het allemaal in een mooi geheel te laten vallen.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.