De Buxusmot in je Buxusplant? Alternatieven voor de Buxusplant

Buxusmot
16 oktober 2018
Onderhoud

Onze buxussen moeten het tegenwoordig overal ontgelden. Ze worden al jaren geteisterd door enkele agressieve schimmelaandoeningen met name: Cylindrocladium buxicoli en Volutella buxi. Voeg daar nog eens de buxusmot aan toe en we mogen ons bezighouden met een heus reddings- en bestrijdingsplan om onze buxusplanten van de ondergang te redden. Dit is natuurlijk mogelijk maar vraagt de nodige aandacht en brengt de nodige kosten en zorgen met zich mee.

Als de buxusrups je buxus zodanig heeft aangevreten dat herstellen onmogelijk is, dan zit er helaas niks anders op dan de Buxus te vervangen. Je kan er uiteraard voor kiezen om een nieuwe buxus neer te zetten, maar als je liever niet wil riskeren dat de rups weer toeslaat, kunt u kiezen voor een andere alternatief voor de buxusplant.

Een alternatief voor de buxusplant is de Japanse Hulst. De Japanse Hulst is een mooie wintergroene plant die zich uitstekend leent tot het creëren van mooie vormen en wolken in de tuin. Ook wintergroene hagen, zowel lage en hogere, kunnen met deze soort worden aangeplant. De Japanse Hulst kent net voor de zomer een onopvallende witte bloei die in het najaar tot kleine zwarte steenvruchtjes resulteert.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.