Het onkruid tussen je tegels verwijderen door te borstelen

13 september 2019
Onderhoud

Onkruid tussen je tegels op je terras of oprit? Daar zit je natuurlijk niet op de wachten. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen maar wanneer het onkruid toch de kop op steekt zijn er verschillende manieren om het te bestrijden. Één van die manieren is het borstelen van de stoep.
Zoals hierboven al genoemd wordt, is voorkomen beter dan bestrijden. Dit begint al bij de aanleg van je terras, pad of oprit. Zorg dat je schoon zand gebruikt en een worteldoek onder je tegels legt. Bovendien bestaat er speciaal onkruidwerend voegmiddel in plaats van zand tussen de klinkers, dat ontkiemend onkruid tegengaat en toch waterdoorlatend is. Na de aanleg is het belangrijk dat je het terras of pad regelmatig veegt. Hierdoor krijgt ontkiemend onkruid en groene aanslag geen kans.

Er zijn twee soorten onkruid; zaadonkruid en wortelonkruid

Het zaadonkruid dankt zijn naam aan de hoeveelheid zaad deze produceert. Hierdoor kan de plant zich ook snel verspreiden maar is ook makkelijker te bestrijden. Wortelonkruid is een stuk moeilijker te bestrijden. Wortelonkruid heeft diepe wortels die steeds opnieuw uitlopen. Deze moet je met wortel en al weghalen.

Het borstelen van je bestrating

Door het borstelen van onkruid met een daarvoor geschikte onkruidborstel, wordt onkruid op een veilige en milieuvriendelijke manier verwijderd. De ronddraaiende beweging van de borstel met daaraan staaldraden zorgen dat het onkruid voor een groot deel vergaat.
Bij het borstelen van onkruid wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen, welke steeds moeilijker verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het bij borstelen ook fijn dat je direct resultaat ziet!
Bekijk de video hieronder om te zien hoe wij te werk gaan met het borstelen van de stoep.

Heb jij last van onkruid op je terras, padden of oprit? Neem contact met ons op en we zoeken samen naar een geschikte oplossing.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.