Het zijn barre tijden voor onze gevleugelde vrienden

22 januari 2019
Nieuws

Deze winter kan het nog berekoud worden. Leuk om te schaatsen, maar niet voor de vogels. Het kost veel energie om zo’n klein lichaampje warm te houden, maar liefst 40 graden Celsius. In een koude nacht verliezen kleinere soorten soms 10 procent van hun gewicht. Het kan dus helemaal geen kwaad om de vogels extra te verwennen in de winter.

Een vettig hapje is dus bittere noodzaak voor ze om warm te blijven. Vetbollen, vetblokken en pinda’s zijn de perfecte wintersnacks voor vogels, evenals zonnebloempitten, die ook veel vet bevatten.

Volgens de vogelbescherming kan het bijvoeren van vogels geen kwaad. Vogels, anders dan mensen, proppen zich niet helemaal vol en ze verleren het ook niet om zelf eten te zoeken.

Ook in de winter kun je gerust drinkwater aanbieden. Naast dat de vogels hieruit drinken, gebruiken ze dit ook om lekker in te badderen. Het water rolt van de ingevette veren af en bevriest dus niet.

Help jij onze gevleugelde vrienden een handje deze winter?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.