Hottub

2 september 2023
Nieuws

Een hottub in de tuin voor een echte wellness-sfeer en ervaring. Je hebt er wat werk aan, maar dit is natuurlijk alleen maar voorpret voor jouw relax-moment. Dat begint al wanneer je afspreekt om samen de hottub in te gaan. Je moet namelijk wel wat voorbereidingen treffen om te zorgen dat je later in een heerlijk verwarmd bad kunt.   

Hout stoken

Je moet ervoor zorgen dat je voldoende hout hebt om de hottub te kunnen blijven verwarmen. Daarbij moet het hout uit een aantal kleine en grotere blokken bestaan en is het natuurlijk belangrijk dat het hout schoon en droog is. Je hebt het vuur op de juiste manier gestookt wanneer je grotere blokken langzaam kunt laten branden en er weinig rook uit de kachelpijp komt.   

Hoe werkt het stoken?

Het duurt ongeveer 2 uur voor het water op de ideale tempratuur is van 38 tot 40 graden. Let wel op dat je niet té veel hout stookt, je kunt de hottub niet zo snel meer laten afkoelen. Wanneer het water 35 graden is kun je het beste stoppen met stoken en het vuur uit laten branden.   

Onderhoud

Het voordeel van een hottub is dat het niet continue verwarmd hoeft te blijven wanneer je er geen gebruik van maakt. Je kunt daarnaast eens per week het water van de hottub verversen en hoeft niet met schoonmaakmiddelen of chloor aan de slag. Dat is dus veel beter voor je huid en luchtwegen. Je kunt na een paar keer gebruik te hebben gemaakt van de hottub de kuip schoonmaken met een doek en allesreiniger. Daarna uitspoelen met de tuinslang.   

Wellness-tuin

Een wellness element in de tuin is enorm populair geworden de laatste jaren. Ontspanning vinden in privé sfeer wanneer het jou uitkomt, of de beleving en het mooie beeld van de houten hottub in de tuin. Genoeg redenen te bedenken om deze extra luxe aan je tuin toe te voegen.    

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.