Kalk strooien op je gazon is het best in de wintermaanden

13 november 2019
Onderhoud

Naast dat je de tuin moet bemesten moet je ook kalk strooien. Kalk is geen bemesting maar zorgt ervoor de voedingstoffen worden opgenomen, ook de voedingstoffen uit de bemesting. Kalk heeft effect op de zuurgraad van je bodem wat een belangrijke factor is bij de opname van voedingstoffen uit de bodem. Door kalk de strooien kun je de optimale zuurgraad creëren zodat de voedingstoffen zo goed mogelijk worden opgenomen.
Een bijkomend voordeel is dat mos zich slecht kan ontwikkelen op een kalkrijke grond. Daarnaast heeft kalk ook een preventieve werking. Dat wil zeggen dat wanneer je met regelmaat strooit mos geen kans krijgt in jouw gazon.

Wanneer moet je kalk strooien?

Veel mensen strooien maar één keer per jaar kalk op hun gazon maar dit is eigenlijk te weinig. Het is beter om dit twee keer te doen, één keer in het begin van het jaar, rond februari of maart, en één keer aan het eind van het jaar rond oktober of november.
In de winterperiode kun je normaal gesproken je gazon het best met rust laten. Kalk strooien is een uitzondering op deze regel. De periode van sneeuw en ijs is de beste periode om kalk over je gazon te strooien. Kalk zorgt ervoor dat sneeuw en ijs gaat smelten en smeltwater wordt makkelijk door de grond opgenomen. Zorg dat je na het strooien van kalk vier weken wacht met het bemesten van je gazon zodat de kalk tijd krijgt om het werk te doen.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.