Nederlands kampioen Beroepenwedstrijd Tuinaanleg!

15 februari 2020
Nieuws

Vandaag hebben Guus Kanters uit Venhorst en Thijs Janssen uit Gemert de beroepenwedstrijd Tuinaanleg gewonnen en zijn ze Nederlands kampioen tuinaanleg geworden. Beide studenten volgen de opleiding Hovenier bij Helicon MBO Nijmegen. Guus maakt deel uit van De Groot Hoveniers waar ze jongens met plezier opleiden voor het vak tot hovenier en met Groot succes!

De wedstrijd werd gehouden op TuinIdee in Den Bosch. Vier teams van verschillende MBO-scholen streden om de felbegeerde eerste plaats. In 19 uur tijd hebben de teams een, volgens de jury, perfecte tuin aangelegd welke van een technisch zeer hoog niveau was.

Er waren lovende woorden van de jury over de samenwerking tussen Guus en Thijs, de rust die ze uitstraalden als team en vooral dat ze deze moeilijke, technisch hoogstaande tuin op zo’n hoog niveau afgeleverd hebben. Dat was nog nooit gebeurd in al die jaren dat de competitie werd gehouden en ze werden dan ook beoordeeld met het allerhoogste cijfer welke in de laatste jaren gegeven is; een 7,8.

Guus en Thijs waren ontzettend trots toen ze te horen kregen dat zij de winnaars zijn van 2020, de ontlading was groot. Nu mogen ze zich gaan voorbereiden op de Euroskills in Oostenrijk.

Martijn de Groot, eigenaar van de Groot Hoveniers en stagebegeleider van Guus is enorm trots op de mannen: ‘Alle lijnen in de tuin lagen er strak in, de houten wanden stonden waterpas en de vijver was een lust voor het oog om te zien, echt vakwerk en tot in de puntjes afgewerkt’.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.