Robotmaaiers

13 juni 2024
Onderhoud

Ben je het zat om elke week je gazon te maaien? Wij begrijpen dat je wel iets beters te doen hebt en daarom hebben wij dé oplossing gevonden. Met een automatische robotmaaier hoef je je nooit meer zorgen te maken over het maaien van je gazon. Laat de robot het werk voor je doen terwijl jij geniet van je bakje koffie in de zon. Voor meer informatie kan je langskomen in onze showroom en bekijk de robotmaaiers met eigen ogen.

Hoe werkt een robotmaaier?

Er zijn twee varianten van robotmaaiers: met en zonder perimeterdraad. Als je kiest voor een robotmaaier met draad, kun je de grenzen van je tuin afbakenen vanaf het station van de robotmaaier. Dankzij deze draad weet de robotmaaier precies wanneer hij moet omdraaien en zal hij niet van je gazon afrijden. Als de accu van de robotmaaier leeg raakt, zal hij automatisch terugkeren naar zijn oplaadstation.

Een draadloze robotmaaier heeft een GPS. Download een app op de mobiel en geef zones weer zodat je de controle houdt over de robotmaaier. Stel gemakkelijk de hoogte, richting, maaitijden en alarmen in de app in naar wens. Hierdoor kan de robotmaaier precies weten waar hij moet maaien.

De voordelen van robotmaaiers

Een van de grootste pluspunten is het gemak. Robotmaaiers kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd om het gazon automatisch op vaste tijden te maaien. Hierdoor bespaar je tijd en moeite. Daarnaast zorgen robotmaaiers voor een gezondere groei van het gras door regelmatig te maaien. Hierdoor kan je genieten van een dichter en gezonder gazon met minder onkruid.

Kunnen robotmaaiers gebruikt worden voor elke tuin?

Elk gazon is in principe geschikt voor een robotmaaier. Deze slimme machines kunnen moeiteloos obstakels zoals bomen, terrassen en tuinmeubilair vermijden. Niet alleen in tuinen, maar ook in parken en sportvelden kunnen robotmaaiers uitstekend worden ingezet om het gras netjes te houden. Wij adviseren wel om goed te kijken welk type robotmaaier geschikt voor jouw tuin. Voor meer informatie hierover kan je altijd contact opnemen met onze specialisten.

Maak de tuin klaar voor de robotmaaier

Voordat de robotmaaier aan de slag kan, is het noodzakelijk om enkele voorbereidende taken uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van de draden onder de bestrating of het plaatsen van extra stopcontacten voor de laadstations. Bij de aanschaf van een robotmaaier wordt er meer verteld over de tuin klaar maken aangezien dit voor elke robotmaaier anders is.

Wat kost een robotmaaier?

De prijs van een robotmaaier wordt berekend op basis van het aantal vierkante meters. Als je het aantal m2 weet, kunnen we een offerte maken. Als de geschatte prijs acceptabel is, zullen we ter plaatse controleren of het geselecteerde model geschikt is voor het gazon. Indien dit het geval is, zullen we de offerte definitief maken en de robotmaaier bij jouw komen installeren, waarbij we tevens uitleg geven over het gebruik van de robotmaaier. Bekijk gerust alle robotmaaiers in de webshop.

Abonnement onderhoud robotmaaier

Bij ons krijg je de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor het onderhoud van de robotmaaier. Wij proberen je op deze manier volledig te ontzorgen. Onze specialisten komen voor een winterbeurt langs en maken de robotmaaier helemaal klaar voor het winterseizoen. Als er storingen zijn of de mesjes moeten vervangen worden, komen onze specialisten langs om dit op te lossen.

Kom langs in onze showroom

In onze showroom hebben we verschillende robotmaaier die ons gazon aan het maaien zijn. Op deze manier kan je de robotmaaiers in actie zien en kan je beslissen of dit echt bij jouw tuin past. De robotmaaier komt in verschillende manieren in actie. Zo maait het gazons, smalle stroken en veel obstakels.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.