Plungepools

3 september 2022
Aanleg

Een plungepool is eigenlijk een klein zwembad. Wij zijn dealer van de plungepools van Wellness Tuinier en zijn erg enthousiast geworden over de polyester plungepools. Een polyester plungepool is al verkrijgbaar vanaf 2.00 x 2.00 meter. Ze zijn maximaal 5.00 x 3.00 meter. Bij grotere afmetingen wordt het een zwembad genoemd. Een zwembad heeft standaard een diepte van 1.50 meter terwijl een plungepool al vanaf 1.00 meter leverbaar zijn.

Waarom een plungepool?

Het voordeel van een polyester plungepool is dat het onderhoudsvriendelijk maar ook erg sterk is. De baden worden met de hand gemaakt. Ze worden gemaakt van dikwandig onverslijtbaar polyester. Er wordt een speciale zwembadcoating overheen gezet welke nog in verschillende kleuren te verkrijgen is. De baden mogen daarnaast verwarmd worden tot maximaal 30 graden om verkleuring te voorkomen.

Plaatsen

Het polyester bad wordt geplaatst op een zand/cement ondervloer. Het storten van beton is niet noodzakelijk.

Het is mogelijk om de baden deels verhoogd boven de grond te plaatsen. Je heb hiervoor een randafwerking nodig waardoor het bad een mooie opstaande rand krijgt.

Er worden standaard een skimmer, twee inspuiters en een onderwateruitloop gemonteerd. Deze zijn standaard in het wit, maar voor een meerprijs ook leverbaar in een grijze kleur.

Foliekleur

De kleur van het water is deels door de reflectie van de lucht maar kun je zelf ook aanpassen door de coating van het bad in gewenste kleur te laten maken.

Er zijn standaard 4 kleuren beschikbaar:

  • Wit – heel helder licht blauw water
  • Licht grijs – helder licht blauw water
  • Donker grijs – donker blauw tegen het groen aan water
  • Zand/Beige – groen water

Laat u goed informeren over de kleurkeuze. De kleur van de coating doet namelijk veel voor de kleur van het water en dus ook voor het beeld in de tuin. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken en je goed te laten adviseren. Het bad is namelijk een groot oppervlak in de tuin en trekt vaak de aandacht.

Mocht er een beschadiging ontstaan in de zwembadcoating, dan kan deze op locatie worden gerepareerd. Let op: het polyester mag niet beschadigd zijn.

Afdekking

Er zijn verschillende manieren om het bad af te dekken. De diverse mogelijkheden hebben allemaal verschillende functies. We kiezen hiervoor hetgeen wat het best past bij de wensen. De mogelijkheden:

  • Roldek: dit is een lamellenafdekking welke op de rand of in het bad wordt gemonteerd. Het bad kan dan veilig worden afgesloten. Dit is ook kindvriendelijk. Het roldek kan in elk formaat geleverd worden en is beschikbaar in pvc of als solar lamel.
  • Zomerzeil: in verschillende types en soorten verkrijgbaar. Zo heb je een bubbeltjeszeil of een foam afdekking. Een foam afdekking is dikker en houdt de warmte goed vast. Je kunt dit zeil niet in de winter laten liggen omdat er dan kans is dat het kapot vriest.
  • Winterzeil: met dit zeil kun je het bad in de winter afsluiten. Het is een zeil met ogen en spanners wat over het gehele bad komt te liggen. Het is tevens ook kindvriendelijk.

Verwarmen

Door middel van een warmtepomp zijn de plungepools goed te verwarmen.  Je hebt hierin verschillende soorten en types. Vaak is het afhankelijk van de grootte van het bad welk type warmtepomp daarbij past. Voor de plungepools van 3.00 x 2.50 meter wordt een inverter warmtepomp geadviseerd. Bij kleinere baden is een normale warmtepomp voldoende. Beide zijn op temperatuur in te stellen, onder andere via een app.

De warmtepompen werken wanneer het buiten meer dan 10 graden is. Wanneer je in de wintermaanden ook wil zwemmen kun je een speciale warmtepomp aanschaffen. Deze verwarmt het bad wanneer de buitentemperatuur tot -15 graden is.

Filter

Er zijn twee type filter systemen welke toegepast kunnen worden bij een plungepool. De twee systemen zijn:

  • PH – Redox systeem
  • Zoutelektrolyse systeem

De systemen zijn beiden compleet gemonteerd op een pallet en hoeven alleen te worden aangesloten op de leidingen naar het bad. De systemen hebben beiden de afmetingen van een europallet: 0.80 x 1.20 meter en ze zijn 1.60 meter hoog.

Het grootste verschil tussen deze twee systemen is het gebruik van schoonmaakmiddelen. Er wordt bij het Redox systeem gebruik gemaakt van chloor, en bij het zoutelektrolyse systeem zoals de naam al zegt; zout.

Beide systemen zorgen voor een schoon, helder en alg-vrij zwemwater. Bij het PH-Redox systeem wordt chloor gebruikt om het bad te filteren. Chloor is daarentegen slechter voor de huid. Bij het zoutelektrolyse systeem zorgt de kleine dosering zout voor een minimale hoeveelheid chloor. Het chloor systeem is wel goedkoper dan de zoutelektrolyse.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.