Het onkruid tussen je tegels verwijderen door te borstelen

Het onkruid tussen je tegels verwijderen door te borstelen

Onkruid tussen je tegels op je terras of oprit? Daar zit je natuurlijk niet op de wachten. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen maar wanneer het onkruid toch de kop op steekt zijn er verschillende manieren om het te bestrijden. Één van die manieren is het borstelen van de stoep.

Zoals hierboven al genoemd wordt, is voorkomen beter dan bestrijden. Dit begint al bij de aanleg van je terras, pad of oprit. Zorg dat je schoon zand gebruikt en een worteldoek onder je tegels legt. Bovendien bestaat er speciaal onkruidwerend voegmiddel in plaats van zand tussen de klinkers, dat ontkiemend onkruid tegengaat en toch waterdoorlatend is. Na de aanleg is het belangrijk dat je het terras of pad regelmatig veegt. Hierdoor krijgt ontkiemend onkruid en groene aanslag geen kans.

Stoep borstelen resultaat

Er zijn twee soorten onkruid; zaadonkruid en wortelonkruid.

Het zaadonkruid dankt zijn naam aan de hoeveelheid zaad deze produceert. Hierdoor kan de plant zich ook snel verspreiden maar is ook makkelijker te bestrijden. Wortelonkruid is een stuk moeilijker te bestrijden. Wortelonkruid heeft diepe wortels die steeds opnieuw uitlopen. Deze moet je met wortel en al weghalen.

Het borstelen van je bestrating

Door het borstelen van onkruid met een daarvoor geschikte onkruidborstel, wordt onkruid op een veilige en milieuvriendelijke manier verwijderd. De ronddraaiende beweging van de borstel met daaraan staaldraden zorgen dat het onkruid voor een groot deel vergaat.

Bij het borstelen van onkruid wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen, welke steeds moeilijker verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het bij borstelen ook fijn dat je direct resultaat ziet!

Bekijk de video hieronder om te zien hoe wij te werk gaan met het borstelen van de stoep.

Heb jij last van onkruid op je terras, padden of oprit? Neem contact met ons op en we zoeken samen naar een geschikte oplossing.