Het zijn barre tijden voor onze gevleugelde vrienden

Het zijn barre tijden voor onze gevleugelde vrienden

Tuin vogels voeren winter

Deze winter kan het nog berekoud worden. Leuk om te schaatsen, maar niet voor de vogels. Het kost veel energie om zo’n klein lichaampje warm te houden, maar liefst 40 graden Celsius. In een koude nacht verliezen kleinere soorten soms 10 procent van hun gewicht. Het kan dus helemaal geen kwaad om de vogels extra te verwennen in de winter.

Een vettig hapje is dus bittere noodzaak voor ze om warm te blijven. Vetbollen, vetblokken en pinda’s zijn de perfecte wintersnacks voor vogels, evenals zonnebloempitten, die ook veel vet bevatten.

Volgens de vogelbescherming kan het bijvoeren van vogels geen kwaad. Vogels, anders dan mensen, proppen zich niet helemaal vol en ze verleren het ook niet om zelf eten te zoeken.

Ook in de winter kun je gerust drinkwater aanbieden. Naast dat de vogels hieruit drinken, gebruiken ze dit ook om lekker in te badderen. Het water rolt van de ingevette veren af en bevriest dus niet.

Help jij onze gevleugelde vrienden een handje deze winter?

Laatste nieuws

Recente projecten

+
Moderne tuin aanleg
+
Moderne tuin
+
+
Hoogteverschillen in de tuin

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!