Nederlands kampioen beroepenwedstrijd Tuinaanleg!

Nederlands kampioen beroepenwedstrijd Tuinaanleg!

Vandaag hebben Guus Kanters uit Venhorst en Thijs Janssen uit Gemert de beroepenwedstrijd Tuinaanleg gewonnen en zijn ze Nederlands kampioen tuinaanleg geworden. Beide studenten volgen de opleiding Hovenier bij Helicon MBO Nijmegen. Guus maakt deel uit van De Groot Hoveniers waar ze jongens met plezier opleiden voor het vak tot hovenier en met Groot succes!

De wedstrijd werd gehouden op TuinIdee in Den Bosch. Vier teams van verschillende MBO-scholen streden om de felbegeerde eerste plaats. In 19 uur tijd hebben de teams een, volgens de jury, perfecte tuin aangelegd welke van een technisch zeer hoog niveau was.

Er waren lovende woorden van de jury over de samenwerking tussen Guus en Thijs, de rust die ze uitstraalden als team en vooral dat ze deze moeilijke, technisch hoogstaande tuin op zo’n hoog niveau afgeleverd hebben. Dat was nog nooit gebeurd in al die jaren dat de competitie werd gehouden en ze werden dan ook beoordeeld met het allerhoogste cijfer welke in de laatste jaren gegeven is; een 7,8.

Guus en Thijs waren ontzettend trots toen ze te horen kregen dat zij de winnaars zijn van 2020, de ontlading was groot. Nu mogen ze zich gaan voorbereiden op de Euroskills in Oostenrijk.

Martijn de Groot, eigenaar van de Groot Hoveniers en stagebegeleider van Guus is enorm trots op de mannen: ‘Alle lijnen in de tuin lagen er strak in, de houten wanden stonden waterpas en de vijver was een lust voor het oog om te zien, echt vakwerk en tot in de puntjes afgewerkt’.