Famile de la Cousine – Uden

Familie De la Cousine levert design producten van metaal op maat voor in en rond het huis, dus ze weten van de hoed en de rand als het gaat om wat er mogelijk is in de tuin. Dat maakte deze opdracht voor ons extra spannend! Ze verzochten ons in het ontwerp rekening te houden met behoud van bestaande elementen en hergebruik van materialen.

Aan de zijkant van de woning is de bestaande afscheiding met leibomen behouden. De bomen zorgen voor een schaduwrijk en beschut plekje. Daarom hebben we hier vooral veel schaduwminnende beplanting aangebracht. Pas als je het pad oploopt, zie je de rest van de tuin. Bij de halve cirkel in het pad is een bankje geplaatst, waarop je nog heerlijk in de schaduw kunt zitten. Vanaf dit bankje zijn de verschillende hoogtes in de tuin goed zichtbaar.

De tuin word opgesplitst door twee waterspiegels die beiden uitlopen in een reservoir. Dat reservoir loopt door het terras, maar je kunt er gewoon overheen lopen. Het is van onderuit verlicht met In-Lite Subs. In de avond licht daardoor ook de RVS plaat op. De tegels van het terras zijn ingeslepen, waardoor de strakke tegel en de ronde vorm van het reservoir een strak geheel vormen. Het terras is zo gesitueerd dat er in de toekomst een overkapping geplaatst kan worden.

Vanuit de tuindeuren in de woonkamer heb je zicht op de vijvermuur met waterspuwertjes. De lijn kinderkoppen krijg accent in de avond door de kleine LED’s die erin zijn aangebracht.

Wanneer je in deze tuin verblijft, wil je er niet meer weg. Je ervaart het rustgevende effect van het water en de beplanting met verschillende texturen. De strakke tegels en toegevoegde elementen geven deze natuurlijke uitstraling een moderne tint.

Interresse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.