Familie Dirkx – Best

De eerste kennismaking met Jolanda en Marco was bij hen thuis in de garage van de in aanbouw zijnde woning. Tijdens het klussen door even een gesprekje over de tuin er waren immers al een paar hoveniers meer geweest en het gesprekje kon nooit lang duren was de gedachte.

Tijdens het gesprek heb ik ze allerlei vragen gesteld en veranderde de gedachten vrij snel over de mogelijkheden in de tuin. Voor hun gevoel was de tuin zeer klein en waren er weinig mogelijkheden om er iets bijzonders van te maken. In het anderhalf uur durende gesprek heb ik ze uit kunnen leggen wat er allemaal mogelijk is met de tuin. Een echte eyeopener.

Ter inspiratie zijn ze naar de tuinen van Appeltern geweest, maar helaas vonden ze daar niet de tuinstijl die ze zochten. Via een zoektocht op internet en het maken van een moodboard zijn ze samen toch tot een sfeer gekomen.

Bij het ontwerpen van de tuin hebben we gekozen om de tuin om te delen in twee terrassen. Deze zijn gescheiden van elkaar met een nostalgische palenwand. Deze indeling zorgt voor een groter gevoel van de tuin.

De waterschalen zijn zichtbaar vanuit de woning en grenzen aan het grote terras. De schalen trekken veel vogels aan en geven een rustig gevoel in de tuin. Tijdens het invallen van de schemering gaat de in-lite verlichting aan en veranderd het geheel in een prachtig sprookje. De wanden van zweedsrabat worden mooi uitgelicht en geven een mooie onderbreking van de groene Hedera haag.

De beplanting is zeer divers van kleur en groeiwijze, maar is zeer onderhoudsvriendelijk en bloeit uitbundig.

Bijzonder om te zien hoe een kleine achtertuin van een nieuwbouwwoning kan veranderen in een groene landelijke, onderhoudsvriendelijke tuin.

Martijn de Groot, De Groot Hoveniers

Interresse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.