Familie van de Broek – Veghel

De familie Van de Broek kwam bij ons terecht via een aanbeveling door familie. We ontmoetten elkaar voor het eerst op een tuinbeurs, waar ze vooral gecharmeerd waren van onze watergoot. De familie heeft een kleine tuin die tot nu toe vooral fungeerde als pleintje, met achterin een berging. Er was daar verder geen mogelijkheid om te zitten.

Vanuit de openslaande tuindeuren hebben we een strook bestrating aangelegd, die overloopt in een aluminium watergoot. De afwisseling in het straatwerk geeft een speels effect: een vlak met tegels breekt de lange baan van klinkers. Aan beide zijden van de bestrating is beplanting aangelegd en de verhoogde border tegen de muur geeft de oude klimhortensia voldoende ruimte om door te groeien.

Als je de watergoot oversteekt, kom je bij een plantvak met een groenblijvende magnolia. Deze is vooral in de winter een echte eyecatcher. Er is een rustgevend zitje gecreëerd met twee stoelen met voetenbankje.

De bron van de watergoot ligt onder de overkapping. Daar voedt een RVS waterval de waterspiegel die overloopt in de goot. Deze goot is geplaatst in stapelblokken, waardoor hij wat hoger ligt. De kleine verspringingen in hoogte breken het platte vlak dat anders zou ontstaan. De eettafel is geplaatst tegen een nieuwe wand waarachter de fietsen geplaatst kunnen worden.

Onder de overkapping is het heerlijk genieten. Ook in de avonduren, omdat de watergoot op diversen plekken wordt verlicht door weerkaatsing van de aangebrachte verlichting. Zo worden de Ginkgo en Magnolia uitgelicht door spots en op de wanden van de overkapping is verlichting aangebracht.

Interresse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.