Familie van Gelder – Uden

De tuin van familie van Gelder was vooral ingericht voor spelende kinderen. Nu de kinderen ouder zijn en niet meer in de tuin spelen, is het tijd voor verandering. Ze bellen ons, omdat ze regelmatig onze bussen tegenkomen. We vertalen hun wensen naar een passend ontwerp en zorgen voor de volledige realisatie. De speelplek heeft nu plaatsgemaakt voor een plek die de kinderen tijdens de studie kunnen gebruiken.

Vanuit de tuindeuren is een zichtlijn gecreëerd tussen de twee verhoogde borders door. Door gerichte uitlichting van de bonsai conifeer en het waterelement zijn deze ’s avonds vanuit het huis goed zichtbaar. Aan het einde van de zichtlijn hebben we een vaste plantenborder met leibomen aangelegd, die zorgen voor privacy. Bij deze leibomen is ook een klein zitje gesitueerd.

De tuin heeft twee terrassen. Één is overkapt. Daar is met een grote loungebank en sfeervolle inrichting een gezellige loungeplek gecreëerd. Vanuit de overkapping kun je de gehele tuin overzien. Verschillende plantvakken en verhoogde borders zorgen voor een speels effect van afwisseling. De berging sluit aan op de overkapping en is in dezelfde stijl gemaakt.

We hebben het andere, open terras bewust niet voor de tuindeur geplaatst, zoals vaak wordt gedaan. Doordat het zicht vanuit het huis nu niet wordt ontnomen door de tuinset, blijft het contact met buiten beter behouden.

Door de ruimte opzet van het straatwerk blijft de tuin onderhoudsvriendelijk en toch voldoende groen.

Interresse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.