Groene wellness-tuin met zwembad, poolhouse, sauna in Oisterwijk.

Groene wellness-tuin 

Het uitgangspunt voor dit project was het behouden van het karakter van de huidige tuin en omgeving. Doordat er al een groene omgeving aanwezig was moest dit ook in het ontwerp terugkomen. 

Door het gebruik van zware maat leibomen is een groene achtergrond gecreëerd die duidelijk zichtbaar is vanuit de huidige tuinkamer. Dit gecombineerd met de polyester wanden en het waterelement vorm dit een mooie combinatie met de het materiaal en kleurgebruik in het woonhuis en nieuwe buitenkamer. 

De vormgeving van de raampartijen in het poolhouse komen overeen met het woonhuis waardoor eenheid ontstaat. Omdat bij het zwembad de terrassen aan de kopse kanten zijn gesitueerd bied het aan de lange zijden meer ruimte voor groen. Hierdoor wordt het zwembad onderdeel van de tuin en geen losstaand object. 

De tuin is ontworpen om tot rust te komen en jezelf terug te kunnen trekken na een dag hard werken. Door de kleine intieme terrassen bieden ze je de mogelijkheid om tot jezelf te komen. 

Door gebruik te maken van groenblijvende beplantingen en deze te combineren met siergrassen en vaste planten heeft de tuin het gehele jaar een prettige sfeer. 

Het zwembad is een zogenaamd skimmer foliezwembad. Een bouwkundig zwembad waarbij de folie in veel verschillende kleuren te verkrijgen is. Hierdoor kan elk zwembad een eigen uitstraling krijgen. Om ervoor te zorgen dat er altijd gezwommen kan worden is het bad volledig geautomatiseerd. Dat wil zeggen dat alles op het gebied van onderhoud automatisch wordt bijgehouden zoals bijvoorbeeld de chloortoevoer voor algenbestrijding.  

Om het zwembad te sluiten is gekozen voor een lamellendek wat, als het zwembad open is, volledig verdwijnt onder de vlonder zodat deze onzichtbaar wordt. Uiteraard kan er ook in de avond worden gezwommen, met de ledverlichting in het zwembad wordt er in de avond een luxe uitstraling gecreëerd. 

Interresse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.