Rolstoel vriendelijke bloementuin – Uden

Rolstoelvriendelijk was de belangrijkste wens voor deze tuin. Ruime terrassen en brede paden met een natuurlijke beplanting met een rijkdom aan bloemen.  

De eigenaresse zit in een rolstoel en wil probleemloos door de tuin bewegen om er optimaal van te kunnen genieten. De bestaande tuin kreeg een geheel nieuwe inrichting, noodzakelijk omdat de eigenaren er een strook gemeentegrond bij kochten. De rij leiplatanen is blijven staan, die verwijst naar de erfgrens van voor de renovatie en geeft body aan de tuin. Alleen de onderste takken moest wijken waardoor er nu goed onderdoor te lopen is.  

Bij het ontwerp dienden de strakke lijnen van de woning als basis. Strak is de bestrating tegen de gevel. Een breed pad voor de rolstoel goed begangbaar. De echte eyecatcher in de tuin is toch wel de overkapping met ruim terras. De wanden, de boeiboorden en het dak zijn op maat gemaakt van polyester. Het oogt hierdoor als stucwerk maar is vriendelijker in onderhoud omdat het gemakkelijk schoonmaken is, en het is kleurvast. De binnenwanden zijn bekleed met hout om een warme en natuurlijke uitstraling in de overkapping te creëren. Het terras is omsloten door beplanting waardoor er nog meer sfeer ontstaat.  

De overkapping aan de woning van een aluminium constructie om het dak af te kunnen sluiten. Deze overkapping ligt namelijk op het zuiden waardoor er in de zomer veel licht en dus warmte de keuken in komt. In de winter blijft het dak juist open voor deze licht inval in het huis.  

In contrast met de rechte vormen zijn de wandelpaden door de tuin rond aangelegd en slingeren ze tussen de beplanting en de leiplatanen door. De beplanting oogt natuurlijk, de bloeiende planten staan in groepen, bloeiperiodes en hoogtes variëren. Om het natuurlijke beeld te versterken hebben we een waterloop met keien toegevoegd. De beplanting moest wel onderhoudsvriendelijk zijn. Daarom is er gekozen voor makkelijke, gezonde, niet omvallende of woekerende soorten. De meeste planten bloeien lang en blijven in de winter hun silhouet behouden waardoor je jaarrond plezier hebt van de mooie volle borders. Pas in maart wordt alles kort geknipt en na een paar weken loopt alles weer uit.  

Bij de bestrating viel de keuze op GeoCeramica-tegels van MBI. De bovenlaag van deze tegels bestaat uit Italiaans keramiek. Voor deze tuin is gekozen voor een warme natuurlijke kleur. 

Interresse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.