Zwembadtuin met veel hoogteverschillen tegen de dijk – Zaltbommel

Bij dit project hebben we een tuin met karakter kunnen creëren door gebruik te maken van het hoogteverschil en de ligging tegen een dijk. Door middel van innovatieve oplossingen hebben we de wensen van de opdrachtgever kunnen implementeren.

Een van de belangrijkste uitdagingen was het omgaan met de legger van de dijk, een ondergrondse lijn die niet mag worden verstoord. Dit beperkte de mogelijkheden voor traditionele graafwerkzaamheden waardoor het realiseren van een zwembad een ware puzzel werd. Echter met creativiteit en expertise hebben we de legger als leidraad gebruikt om zo een uniek zwembad te creëren dat perfect past binnen de mogelijkheden van de locatie.

Hierbij is het opvallend dat een deel van het zwembad boven de terrassen is geplaatst, wat aanvankelijk een noodzakelijk compromis leek, maar uiteindelijk werd omgezet in prachtige hoogteverschillen. Deze hoogteverschillen zijn geïntegreerd in het ontwerp door middel van diverse traptreden die de verschillende terrassen en het zwembad op een natuurlijke en harmonieuze manier met elkaar verbinden. Hierdoor wordt niet alleen de functionaliteit van de buitenruimte vergroot maar wordt ook een esthetisch aantrekkelijk element toegevoegd dat de tuin karakter geeft.

Bovendien wordt het geheel ’s avonds sfeervol verlicht. Hierdoor krijgt de tuin een warme en uitnodigende ambiance.

Door innovatieve oplossingen en aandacht voor detail hebben we een luxe en harmonieuze plek gecreëerd waar de opdrachtgever zich thuis voelt, omringd door de natuurlijke schoonheid en sereniteit van hun eigen achtertuin.

Interresse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.