Sfeer in je tuin met een buitenhaard

Sfeer in je tuin met een buitenhaard

Ben jij trotse eigenaar van een mooie overkapping in de tuin? Of heb je een wens deze aan jouw tuingeluk toe te voegen? Je kunt het tuinseizoen verlengen door er een buitenhaard in te plaatsen. Zo kun je in de avonden langer maar ook in de koudere maanden lekker verwarmd en comfortabel in de tuin verblijven.

Soorten buitenhaarden

Een buitenhaard kun je plaatsen in de overkapping maar ook daar buiten. Er zijn verschillende typen buitenhaarden te verkrijgen. Zo zijn er pellet kachels en houtgestookte haarden. Maar ook een rock-wall haard welke warmte uitstraalt door de gestapelde stenen in de korf rondom is mogelijk.

Waarom kiezen voor een buitenhaard?

Buitenhaarden zijn erg populair. Dat komt doordat men meer thuis is en de tuin een mooie extra ruimte biedt om te ontspannen. Daarnaast stijgen de gasprijzen en wordt er gekeken naar andere manieren van verwarmen. Een pellet kachel is een ideale manier om een ruimte snel te verwarmen. Een houtgestookte kachel geeft wat meer sfeer van knisperend haardvuur en daarnaast is de opslag van het hout een toevoeging aan de tuin. Vaak wordt deze opslag op een esthetische manier in een kast of onder een bankje geplaatst voor een moderne en warme uitstraling.

Wat heeft een buitenhaard zoal te bieden?

Naast dat een buitenhaard warmte bied, kan de haard ook over een extra functie beschikken zoals een bakplaat, barbecue, oven of pizzaoven. We zullen in een volgende blog meer informatie schrijven over de verschillende mogelijkheden van buiten koken.Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?