Familie Blouwe – Oss

De huidige tuin was een aantal jaren geleden aangelegd door de vorige bewoner en was geheel bestraat. Op het eerste gezicht een tuin zonder sfeer en de tuin voelde heel klein aan. Niet echt uitnodigend om in te gaan zitten.

Projectomschrijving

De huidige tuin was een aantal jaren geleden aangelegd door de vorige bewoner en was geheel bestraat. Op het eerste gezicht een tuin zonder sfeer en de tuin voelde heel klein aan. Niet echt uitnodigend om in te gaan zitten.

Na het maken van een moodboard werd duidelijk dat het een natuurlijke, strakke tuin mocht worden. Leuk de hoogteverschillen benadrukken en gebruik maken van natuurtinten.

Het is een heel kleine achtertuin met ontzettend veel mogelijkheden geworden. Een leuke eethoek dicht bij de woning onder de beschutting van de blauwe regen en achterin de tuin een plek om te kunnen loungen.

De kleine tuin vraagt om creatieve oplossingen om voldoende zitruimte te creëren bij een gezellige avond met familie en vrienden. In de verhoogde borders hebben we tweetal banken verwerkt, heerlijk zitten in het groen!

Bij het invallen van de schemering verandert deze tuin in een sprookje. De mooie elementen zijn stuk voor stuk uitgelicht met diverse spots. De tuin is in de avonden eigenlijk nog mooier dan overdag.

De klant verteld

Er is een goed plan gemaakt en de afspraken zijn goed nagekomen.

 

Specificaties

Type woning

Rijtjeshuis

 

Locatie

Renovatie achtertuin Oss

 

Werkzaamheden

We hebben de oude bestrating uit de tuin verwijderd, het grondwerk opnieuw gemaakt en daarna muren gemaakt om de hoogteverschillen op te vangen. Voor de verharding hebben we gebakken klinkers en geotegels gebruikt. In de tuin zijn banken en wanden geplaatst in combinatie met de opslag van kachelhout. De beplanting is verwerkt in verhoogde borders en hardhouten bakken en we hebben In-Lite verlichting gemonteerd.

 

Benodigdheden

Hexdrain schrobput, Alluminium waterelement 1000x1000x400, GeoPiazza Milano 60x60x6, Geoantica superieur Milano 60x60x6, Opsluitband 5x15x100 grijs, Opsluitband 5x15x100 antraciet, Combi Wall Splitton, LIV Low Dark, Blink Dark, Scope (spot), Scope Base Plate, NIKO WD WCD, Hardhouten Bloembak Valencia, Geschaafde paal Angelim Vermelho, Streekcompost, Amelanchier lamarckii, BHS1 cortenstaal, BHS2H cortenstaal.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?