Familie Van de Broek – Oss

Vanuit de woonkamer valt direct de watergoot op als verbindende factor van de tuin. De paden sluiten er mooi op aan. De hoek aan het einde van de watergoot loopt evenwijdig aan de bestaande kering die het hoogteverschil met de achterzijde opvangt.

Projectomschrijving

Vanuit de woonkamer valt direct de watergoot op als verbindende factor van de tuin. De paden sluiten er mooi op aan. De hoek aan het einde van de watergoot loopt evenwijdig aan de bestaande kering die het hoogteverschil met de achterzijde opvangt. Die kering hebben we bekleed met steigerhout. Dat past mooi bij de natuurlijke uitstraling van de tuin.

Aan het einde van de watergoot hebben we een waterspuwer aangelegd, die vanuit de kleine waterspiegel loopt. De waterspiegel sluit weer aan op een wand die ook een waterspuwer heeft.

Op het terras met ligbedden kun je lekker genieten van de zon. In de avonduren verlichten de lampen op de schutting het terras. Ook hebben we spots gebruikt om de Buxuswolk aan de overzijde uit te lichten, en er is verlichting aangebracht op de wand van de overkapping.

De afwisseling van betontegels en betongranulaat op het pad geeft een mooi contrast. De overkapping lijkt in het bos te staan door de grote houtwal op de achtergrond. Door de robuuste openhaard, houten meubels en vloerkleed is er een gezellige woonkamer van gemaakt.

Aan één zijde is de erfafscheiding gemaakt van schuttingpanelen. Sommige zijn inmiddels dicht begroeid met klimop door de toepassing van betonstaalmatten. Aan de andere zijde van de erfafscheiding is een los groeiende haag geplaatst. Dit verschil in gebruik van afscheidingen vormt een mooi contrast.

De klant verteld

Er werd goed rekening gehouden met wensen en met privacy. Tussendoor overleg leidde tot creatieve oplossingen. Zorgvuldig in de uitvoering van het werk en de communicatie daarover. ‘Het is klaar als het klaar is voor de klant’ is een waar gemaakt uitgangspunt. Daarin wordt zorgvuldig en zakelijk geopereerd.

 

Specificaties

Type woning

Rijtjeshuis

 

Locatie

Achtertuin familie Van de Broek in Oss

 

Werkzaamheden

Aanleg van nieuwe terrassen en paden, een waterspiegel met wand, waterspuwers en een watergoot. Plaatsing van een overkapping, een nieuwe schutting aan één zijde en verschillende soorten verlichting. En tenslotte aanleg van nieuwe en renovatie van bestaande beplanting.

 

Benodigdheden

• MBI Geoantica Brunello dikformaat
• RedSun Smartton Wave Mount Everest 40 x 80 cm
• RedSun Smartton Wave Kilimanjaro 60 x 60 cm
• Fijn betongranulaat 0-10
• Grenen verticale delen (schutting)
• Betonpalen, betonnen onderplaat, betonstaalmatten en jute
• Geïmpregneerd vuren
• Cortenstaal
• Steigerhout
• Blue Moon Linea 100 x 25 x 3 cm
• In-Lite verlichting type Blink, Scope en Sub.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?