Familie Van de Broek – Veghel

De familie Van de Broek kwam bij ons terecht via een aanbeveling door familie. We ontmoetten elkaar voor het eerst op een tuinbeurs, waar ze vooral gecharmeerd waren van onze watergoot. De familie heeft een kleine tuin die tot nu toe vooral fungeerde als pleintje, met achterin een berging. Er was daar verder geen mogelijkheid om te zitten.

Projectomschrijving

De familie Van de Broek kwam bij ons terecht via een aanbeveling door familie. We ontmoetten elkaar voor het eerst op een tuinbeurs, waar ze vooral gecharmeerd waren van onze watergoot. De familie heeft een kleine tuin die tot nu toe vooral fungeerde als pleintje, met achterin een berging. Er was daar verder geen mogelijkheid om te zitten.

Vanuit de openslaande tuindeuren hebben we een strook bestrating aangelegd, die overloopt in een aluminium watergoot. De afwisseling in het straatwerk geeft een speels effect: een vlak met tegels breekt de lange baan van klinkers. Aan beide zijden van de bestrating is beplanting aangelegd en de verhoogde border tegen de muur geeft de oude klimhortensia voldoende ruimte om door te groeien.

Als je de watergoot oversteekt, kom je bij een plantvak met een groenblijvende magnolia. Deze is vooral in de winter een echte eyecatcher. Er is een rustgevend zitje gecreëerd met twee stoelen met voetenbankje.

De bron van de watergoot ligt onder de overkapping. Daar voedt een RVS waterval de waterspiegel die overloopt in de goot. Deze goot is geplaatst in stapelblokken, waardoor hij wat hoger ligt. De kleine verspringingen in hoogte breken het platte vlak dat anders zou ontstaan. De eettafel is geplaatst tegen een nieuwe wand waarachter de fietsen geplaatst kunnen worden.

Onder de overkapping is het heerlijk genieten. Ook in de avonduren, omdat de watergoot op diversen plekken wordt verlicht door weerkaatsing van de aangebrachte verlichting. Zo worden de Ginkgo en Magnolia uitgelicht door spots en op de wanden van de overkapping is verlichting aangebracht.

De klant verteld

Werkzaamheden worden dusdanig verricht dat er weinig overlast is. Personeel is netjes en vriendelijk. Er wordt meegedacht en men is oplossingsgericht. Bij het ontwerp wordt goed geluisterd naar de wensen.

 

Specificaties

Type woning

Twee-onder-een-kapwoning

 

Locatie

Achtertuin familie Van de Broek in Veghel

 

Werkzaamheden

Aanleggen nieuwe bestrating en terras, overkapping met berging, verhoogde borders met beplanting, een watergoot met aansluitende waterspiegel en verlichting.

 

Benodigdheden

• MBI Geoantica Brunello dikformaat klinkers
• MBI GeoPiazza serie tegels, kleur Milano, 60 x 60 cm
• Stapelblokken 30 x 15 x15 cm antractiet
• Geïmpregneerd vurenhout
• Aluminium, gevuld met substraat
• RVS
• Magnolia grandiflora en Ginkgo biloba bomen
• In-Lite verlichting type Blink en Scope en het Klik aan Klik uit systeem.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!