Familie van Dijk, Volkel

Het ideale dakterras om na een dag hard werken lekker te loungen. Een tuin om heerlijk in te zitten in de ochtend, middag of avond zon.

De heer en mevrouw van Dijk hadden een tuin die al een tiental jaren oud was. Tussendoor regelmatig aangepast met kleine stapjes en langzaam was de tuin uit zijn verband geraakt.

Planten waren te groot geworden, zorgde voor ondoordringbare stukken en gaven schaduw op de plekken waar dit niet gewenst was. Tevens kwamen ze tot de conclusie dat de terrassen niet op de goede plek in de tuin lagen. De vijver lag op de plek waar men het langste de zon had in de tuin en ze misten nog een plek om lekker overdekt te kunnen zitten bij wat slechter weer.

siergrassen en overkapping

Projectomschrijving

Na het maken van een moodboard kwam duidelijk naar voren dat het een tuin ging worden met rechte lijnen. Niet te modern, maar meer met warmere kleuren en een tintje landelijk. Dit zie je goed terug in de materialen die we gebruikt hebben. Natuurlijke uitstraling zoals het Cortenstaal in de vijver en de wanden van Zweeds rabat.

In de tuin hebben we twee plekken gecreëerd om te kunnen zitten. Het ene terras ligt lekker in de middag / avond zon en het andere terras is een overdekt terras. Het overdekte terras bied beschutting bij warme dagen, zodat men in de schaduw kan zitten. Wordt het s ‘avonds wat koeler dat is het ook een ideale plek om te zitten vanwege de beschutting.

De beplanting in de tuin hebben we uitgevoerd in onderhoudsvriendelijke, rustige beplanting. Groepen siergrassen gecombineerd met een flinke groep pluimhortensia’s. Om meer hoogte in de tuin te kunnen creëren hebben we ervoor gekozen om er een aantal solitaire meerstammige krentenbomen in te zetten.

In de tuin hebben we ook de nodige verlichting aangebracht en dit geeft s‘avonds een prachtig effect. De wanden zijn mooi uitgelicht in de tuin en de meerstammige zijn voorzien van een spot. Bij het invallen van de avond krijgen we echt een andere tuin.

De klant verteld

Er is een goed plan gemaakt en de afspraken zijn goed nagekomen.

 

Specificaties

Type woning

Twee-onder-een-kap

 

Locatie

Achtertuin in Volkel

 

Werkzaamheden

De complete achtertuin heeft een metamorfose ondergaan. De oude beplanting, vijver en bestrating is verwijderd door de opdrachtgever zelf en daarna zijn wij gestart met het realiseren van de nieuwe tuin.

Met de minigraver en de minishovel hebben we al het grondwerk in orde gemaakt en hebben we de vijver uitgegraven. Tevens hebben we de geluidswal van zand opnieuw vorm gegeven, zodat er weer wat meer ruimte in de tuin kwam. De vijver is uit gegraven en onder de bestrating hebben we straatzand aangebracht.

De volgende stap die we daarna uitgevoerd hebben is het aanbrengen van de beregening. In de grond hebben we een leidingwerk van buizen aangelegd en tevens de kabel voor de verlichting aangebracht. In de tuin zijn er verschillende groepen voor de beregening aanwezig, zodat er een goede verdeling is.

Na het in orde maken van het grondwerk hebben we de vijver gebouwd. De muren van de vijver in de grond zijn gemaakt van betonblokken die we verlijmd hebben. Vervolgens hebben we rubberfolie aangebracht met daarop de vijverrand en de wand van Cortenstaal.

Vervolgens is het straatwerk aan de beurt. Gestart eerst met het leggen van de geosteen tegels en daarna de paden van gebakken klinkers aangebracht. Het geheel mooi omsloten met een Cortenstale kantopsluiting.

De bestrating zit er in en dan is het tijd voor het plaatsen van de buitenkamer. Deze is voorbereid in onze timmerfabriek en als bouwpakket aangeleverd in de tuin. Eerst plaatsen we de balklaag, daarna de palen en vervolgens maken we de wanden dicht en brengen we hierin ook de benodigde Electra en verlichting aan.

Als laatste onderdeel van de tuin brengen we de beplanting aan en plaatsen we de verlichting en stellen deze juist af.

 

Benodigdheden

Gebakken DF Terra Ancona Antica 204x67x67, GeoTravertino 60x60x6 Lazise, Marmedoc split 8/16, Zweeds Rabat, 5-22mm x 170 mm rondom zwart, Blockstone getrommeld 15x15x30 Black, Ace Up-Down Dark 12V/7W LED Dark/grey ww, LIV (WW) 12V/2W LED Alu. Rose silver, Scope 12v/4,5w Alu black charcoal, Sub (ww) 12v/4,5w, CorTen staal vijvermuur 2000 x 250 x 800. Waterspuwer, Vijverrand Blue moon linea 100x25x3


Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?