Familie Dirkx – Best

De eerste kennismaking met Jolanda en Marco was bij hen thuis in de garage van de in aanbouw zijnde woning. Tijdens het klussen door even een gesprekje over de tuin er waren immers al een paar hoveniers meer geweest en het gesprekje kon nooit lang duren was de gedachte.

Projectomschrijving

De eerste kennismaking met Jolanda en Marco was bij hen thuis in de garage van de in aanbouw zijnde woning. Tijdens het klussen door even een gesprekje over de tuin er waren immers al een paar hoveniers meer geweest en het gesprekje kon nooit lang duren was de gedachte.

Tijdens het gesprek heb ik ze allerlei vragen gesteld en veranderde de gedachten vrij snel over de mogelijkheden in de tuin. Voor hun gevoel was de tuin zeer klein en waren er weinig mogelijkheden om er iets bijzonders van te maken. In het anderhalf uur durende gesprek heb ik ze uit kunnen leggen wat er allemaal mogelijk is met de tuin. Een echte eyeopener.

Ter inspiratie zijn ze naar de tuinen van Appeltern geweest, maar helaas vonden ze daar niet de tuinstijl die ze zochten. Via een zoektocht op internet en het maken van een moodboard zijn ze samen toch tot een sfeer gekomen.

Bij het ontwerpen van de tuin hebben we gekozen om de tuin om te delen in twee terrassen. Deze zijn gescheiden van elkaar met een nostalgische palenwand. Deze indeling zorgt voor een groter gevoel van de tuin.

De waterschalen zijn zichtbaar vanuit de woning en grenzen aan het grote terras. De schalen trekken veel vogels aan en geven een rustig gevoel in de tuin. Tijdens het invallen van de schemering gaat de in-lite verlichting aan en veranderd het geheel in een prachtig sprookje. De wanden van zweedsrabat worden mooi uitgelicht en geven een mooie onderbreking van de groene Hedera haag.

De beplanting is zeer divers van kleur en groeiwijze, maar is zeer onderhoudsvriendelijk en bloeit uitbundig.

Bijzonder om te zien hoe een kleine achtertuin van een nieuwbouwwoning kan veranderen in een groene landelijke, onderhoudsvriendelijke tuin.

Martijn de Groot, De Groot Hoveniers

De klant verteld

Na oriënterende gesprekken met meerdere hoveniers sprong de Groot er al direct op een positieve manier uit, met name vanwege het gedegen stappenplan en goed luisteren naar onze wensen. Het besluit om de Groot onze (nieuwbouw) tuin aan te leggen heeft niet teleurgesteld. Onze wensen werden uiteindelijk vertaald naar een prachtig tuinplan die meteen aan al onze wensen voldeed. Ook bij de keuze van beplanting, bestrating en verlichtingen werden wij uitstekend begeleid, onder andere door gewoon samen de leveranciers te gaan bezoeken. De tuin is precies volgens planning in 2 weken tijd aangelegd door zeer deskundig, behulpzaam, en uiterst beleefd personeel. Kleine aanpassingen en aanvullingen werden tijdens de aanleg meteen uitgevoerd. Niet dat wij onze tuin hebben laten aanleggen voor de buurt, maar toch mooi om zoveel positieve geluiden uit onze omgeving te horen over ontegenzeggelijk de mooiste tuin uit de (nu nog prille) buurt.

Jolanda en Marco Dirkx (Best)

 

Specificaties

Type woning

Rijtjeshuis hoekwoning

 

Locatie

Achtertuin in Best

 

Werkzaamheden

Grondwerk in orde maken, aanleggen van paden, terrassen. Plaatsen van houtenwanden en een palenrij met daartussen waterschalen, beplanting en verlichting.

 

Benodigdheden

Gebakken IDF65 klinker getrommeld Qualiton, Staptegel rond 80 cm zacht geel, Rode mijnsplit, Tufsteenblokken 37 x 20 x 11, Kinderkoppen porugees graniet 8 x 10, In-lite Wall Fish eye, In-lite integrated Flux 100 x 100, In-lite Hyve, In-lite Scope, Kastanje paal 250 cm 10-12 cm geschilt, Zweeds rabat planken, Creastone waterschalenset 5,

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?