Familie Koppes – Millingen aan de Rijn

De familie Koppes beschikt over een groot dakterras met een grote veranda en vlonder. Daar maakten ze tot voor kort echter weinig gebruik van. De eigen onderneming kost veel tijd en het dakterras nodigde niet echt uit om ’s avonds na het werk buiten te gaan zitten.

Projectomschrijving

De familie Koppes beschikt over een groot dakterras met een grote veranda en vlonder. Daar maakten ze tot voor kort echter weinig gebruik van. De eigen onderneming kost veel tijd en het dakterras nodigde niet echt uit om ’s avonds na het werk buiten te gaan zitten. Tijd om een hovenier in te schakelen, aldus de familie. Samen hebben we een plan opgesteld voor een terras waarop de familie in de avonduren kan bijkomen van een lange dag hard werken.

We zijn begonnen met de renovatie van de twee bestaande overkappingen. Daarna hebben we de bestaande vlonders van de veranda’s aangevuld met nieuwe, waardoor het gehele vloeroppervlak één geheel vormt. Onder de grote veranda hebben we een grote eettafel geplaatst, zodat de familie ’s avonds buiten kan eten. Vanuit die eettafel heb je zicht op de vijvermuur. Onder de kleine veranda hebben we de jacuzzi met buitendouche geplaatst. Van daaruit kijk je over de vlonderbanen en het kunstgras. Het kunstgras in combinatie met de sokkels en plantenbakken nodigen uit om te loungen met zitzakken.

De plantenbakken met hortensia’s en lavendel geven in de zomer veel sfeer, geur en kleur. In de vlondertrap is verlichting aangebracht. Dit geeft in de avond een mooi beeld en is tevens functioneel. Bovenaan de trap staan de ligbedden bij de waterspiegel met vijvermuur. De sokkel biedt de mogelijkheid om als tafeltje te worden gebruikt.

Aan de zijkant loopt het dakterras over in een loungeterras. Dit is een besloten ruimte. Met de glazen afscheiding blijft het gevoel van ruimte echter behouden. De doorlopende afscheiding van houtopslagen geven sierwaarde, samen met de groenblijvende hagen in plantenbakken.

Dit is een dakterras waar je op alle manier kan uitrusten: zittend en etend bij de eettafel, liggend in de jacuzzi, zonnend op het ligbed, douchend voor verkoeling, relaxend op de zitzak of in de loungehoek.

De klant verteld

Er is bij ons een gewéldige daktuin door jullie aangelegd wij hebben nog nooit zoveel buiten gezeten van het eerste gesprek tot het uiteidelijke resultaat zeer tevreden. vr gr Theo

 

Specificaties

Type woning

 

Locatie

Dakterras familie Koppes in Millingen aan de Rijn

 

Werkzaamheden

Aanleg van een dakterras met verschillende niveaus, uitgevoerd in verschillende materialen, waaronder vlonders en kunstgras. Nieuwe onderdelen moesten aansluiten op bestaande overkappingen, waarvan één met jacuzzi. We hebben wanden gemaakt om meer privacy te creëren. Ook hebben we een nieuwe loungehoek vervaardigd en beplanting aangelegd in verschillende plantenbakken. Daarnaast hebben we een waterspiegel en verschillende sokkels geplaatst, beregening toegevoegd in de vorm van druppelslangen en verlichting aangelegd.

 

Benodigdheden

Voor de vlonderplanken is tropisch hardhout gebruikt van Massaranduba van 21 x 145 mm. Het gazon is gemaakt van kunstgras, type Bentley. De verschillende plantenbakken, sokkels en waterspiegel met vijvermuur zijn gemaakt van aluminium, gecoat in de kleuren RAL 7021 en 9010. De brievenbus in de vijvermuur is van RVS. De houtopslagen zijn voorzien van kleur RAL 9005. Voor de beplanting hebben we gebruik gemaakt van o.a. een meerstammige schaalvorm en een solitaire heester. De hagen zijn geplaatst in plantenbakken. De beplanting wordt met behulp van een druppelsysteem voorzien van water. De tuin is voorzien van verlichting van In-Lite o.a. Hyve, Scope, Sub.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!