Familie Van der Velden – Millingen aan de Rijn

De familie Van der Velden is in contact gekomen met ons door de familie Janssen uit Millingen aan de Rijn, waar wij een complete achtertuin hebben gerealiseerd.

Projectomschrijving

De familie Van der Velden is in contact gekomen met ons door de familie Janssen uit Millingen aan de Rijn, waar wij een complete achtertuin hebben gerealiseerd.

We zijn op zoek naar iets moderns, onderhoudsvriendelijk en vooral mooi, vertelde ze ons.
Aan de keukentafel werd al snel duidelijk dat de familie een druk bestaan heeft. Door een goed lopende slagerij met winkel blijven er in de zomermaanden maar weinig momenten over om te kunnen genieten van een mooie tuin.
De huidige tuin was ook absoluut geen plek om heerlijk te kunnen zitten. Het was meer een plek voor een zwembad op het gazon voor de kinderen. Door de inrichting van de tuin en het drukke huidige bestaan zat de familie eigenlijk nooit meer buiten. Daar moest verandering in komen!

Ons doel was een onderhoudsvriendelijke tuin. Een tuin die uitnodigend is om in te gaan zitten na een dag hard werken. Ook voor de ouder wordende kinderen moest er ruimte zijn om met hun vrienden tijd door te brengen in deze tuin. Genieten, weer het buitengevoel beleven: dat was onze leidraad.

We creëerden een veranda, een plek om altijd buiten te kunnen zitten. Meubels blijven schoon, je hebt voldoende beschutting en de temperatuur blijft er aangenaam. Daarnaast brachten we een waterelement aan in de tuin.
Water in de tuin zorgt namelijk voor rust en het gevoel van privacy. Ook brengt het meteen een heleboel leven in de tuin. We kozen voor een strak design, mooi combinerend met de plantenbakken.

Ook legde we hoogte verschillen aan. Die maken een tuin sprekend. Zo hebben we het terras verhoogd met een omlijsting van Cortenstaal. De natuurlijke roestbruine kleuren geven een mooi contrast met de donkere tegels. ’s Avonds wordt het extra genieten met de verlichting van in-lite. De beplanting wordt uitgelicht met diverse scopes. De sentina integrated zorgt voor een mooi lichtspel op de muren onder de veranda.

Het geeft enorm veel voldoening om te merken dat we het verschil hebben kunnen maken en dat familie Van der Velden nu vaak buiten vertoeft in de tuin na gedane arbeid. Ons doel is bereikt, een tuin die gebruikt wordt waarvoor hij bedoeld is.

De klant verteld

Er is een goed plan gemaakt en de afspraken zijn goed nagekomen.

 

Specificaties

Type woning

 

Locatie

Achtertuin Millingen aan de Rijn

 

Werkzaamheden

Aanleggen van twee terrassen en paden met klinkers met diverse hoogteverschillen. Plantenbakken en een waterelement zijn toegevoegd en de tuin is voorzien van beplanting en in-lite verlichting.

 

Benodigdheden

De terrassen zijn gemaakt met MBI Geostenen, geoantica kleur milano 60 x 60 cm. De andere vlakken zijn gemaakt van gebakken klinkers. De verhoogde rand is uitgevoerd in Cortenstaal en de plantenbakken en het waterelement zijn gemaakt van aluminium in de kleur RAL 7021. De overkapping is uitgevoerd in een strak design. De wanden zijn gestuct en worden uitgelicht met de Sentina integrated. De beplanting bestaat uit 2 strakke haagbeuken en als blikvanger hebben we een Photina schaalvormer geplant.

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!