Familie Voet – Volkel

Bij de familie Voet heb ik na de bouw van het huis in 2002 de eerste tuin gemaakt. Voor toen was de opdracht eenvoud en heel onderhoudsvriendelijk. Deze tuin heeft er vervolgens altijd verzorgd bij gelegen.

Projectomschrijving

Bij de familie Voet heb ik na de bouw van het huis in 2002 de eerste tuin gemaakt. Voor toen was de opdracht eenvoud en heel onderhoudsvriendelijk. Deze tuin heeft er vervolgens altijd verzorgd bij gelegen.

In de jaren die volgden heeft de familie Voet één van de grootste champignonkwekerijen van Nederland opgezet. Zij plukken nog elke dag met de hand 1e klas champignons. In deze jaren is er veel veranderd en is er altijd hard gewerkt om dit succes te kunnen bereiken.

Ook bij ons heeft de tijd niet stil gestaan en in 2014 zijn we samen met de familie Voet en ons team aan de slag gegaan voor het ontwerpen van een nieuwe tuin. De opdracht was heel eenvoudig:

“Martijn: laat ons eens zien wat mooi en onderhoudsvriendelijk is en vooral hoe wij als gezin van onze tuin kunnen gaan genieten”.

Een hele uitdaging voor ons… Een familie die altijd bezig is met ondernemen, werken, paarden, honden en voetbal te laten genieten van een tuin, ze de tijd ervoor te laten nemen om er ook daadwerkelijk in te gaan zitten.

Voor deze omslag zijn we rigoureus aan de slag gegaan. Er is een moodboard gemaakt om te kijken wat een mooie tuinstijl is en tijdens de gesprekken kwamen we al snel op een zwemvijver uit. Ideaal: een zwemvijver is onderhoudsvriendelijk en heerlijk om na een warme dag in af te koelen.

Tijdens het ontwerpproces hebben we geheel de vrije hand gekregen in het vormen van de tuin. Er zijn natuurlijke hoogteverschillen gebruikt voor meer beleving, er is een zichtlijn gevormd van de woonkamer de tuin in en de paardenstallen zijn een onderdeel geworden van het geheel.

Na de aanleg van de tuin is het mooi om te zien dat we gezorgd hebben voor een verandering in het leven van de gezinsleden. Vrienden en vriendinnen worden uitgenodigd om samen te zijn in de tuin. De spaarzame, vrije uren worden nu vaker samen in de tuin doorgebracht.

Op warme dagen is het natuurlijk helemaal genieten om lekker af te koelen in de zwemvijver en plezier te maken met anderen om je heen. En als de zon langzaam ondergaat, gaat de verlichting aan en wordt het verhaal compleet.

Een tuin waar wij als team zelf ook van genieten, iedere keer als we zien hoeveel plezier er beleefd wordt. Ik kan wel stellen dat familie Voet een tuin heeft gevonden wat bijdraagt aan hun geluk.

Martijn de Groot, De Groot Hoveniers

De klant vertelt

Er is een goed plan gemaakt en de afspraken zijn goed nagekomen.

Rene en Gonny Voet (Volkel)

 

Specificaties

Type woning

Vrijstaand huis

 

Locatie

Achtertuin in Volkel

 

Werkzaamheden

Grondwerk in orde maken; aanleggen van paden en terrassen; wijzigen van de oprit; opvangen hoogteverschillen met stapelblokken; aanleggen zwemvijver, beplanting en verlichting.

 

Benodigdheden

Mbi Geoantica milano 60 x 60, Mbi Geoantica milano 80 x 80, Gebruikte gebakken klinker, Cortenstale kantopsluiting, Maasgrind 8-16, Vlonderplanken hardhout Tali, Vijverrand blue moon linea 100 x 3 x 3, Premium beam G603 Grijs, staptegel vijver, Stapelblok getrommeld 30 x 15 x 15 antraciet, RVS waterspuwer 60 cm, Stapelblok Promo Wall Kilimanjaro, Fish eye wall In-lite, Liv solitair In-lite, Nero integrated In-lite, Sub onderwaterspot In-lite, Scope spot In-lite, Rainbird beregeningscomputer, Nelson 6300 pop-up sproeier

Fotoalbum

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
+
+

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!

Chat openen
1
Kunnen we je ergens mee helpen?
Hallo,
Kunnen we je helpen?