5 tips voor onderhoudsvriendelijke borders in je tuin

31 mei 2019
Onderhoud

Als je op zoek bent naar een mooie tuin maar je hebt geen tijd en zin om hier veel tijd in te steken is het belangrijk dat je bij het aanleggen van je tuin het onderhoud in overweging neemt. Hieronder enkele tips die je helpen bij het maken van een onderhoudsvriendelijke tuin.

1. Kies voor onderhoudsvriendelijke planten

Denk goed na over welke planten je kiest, niet alle planten hebben evenveel onderhoud nodig. Zo vragen bijvoorbeeld vaste planten weinig onderhoud omdat deze helemaal dicht groeien. Je hoeft hierbij alleen nog de afgestorven bladeren terug te snoeien.

2. Ook de verharding in je tuin heeft onderhoud nodig

Een hardsteen tegel is over het algemeen gladder dan een betontegel, die vaak poreuzer is. Hierdoor wordt een hardsteen tegel minder snel groen wordt, waardoor u niet zo snel met de hogedrukspuit aan de slag hoeft.

Als u kiest voor een klinkerverharding in plaats van een tegelverharding, dan kiest u ook voor meer voegen. En door onkruidgroei zult u de voegen regelmatig moeten uitkrabben. Door de voegen op te voegen met een voegmiddel, kunt u het latere onderhoud beperken.

3. Wil je graag een vijver in je tuin?

Wanneer je graag een vijver in je tuin wil is het belangrijk dat hier een goed werkend filtersysteem hebt. Wanneer je dit goed installeert, kun je het onderhoud beperken tot het aan- en afkoppelen van het filter.

4. Elke plant heeft zijn eigen plek

Het is belangrijk dat je de planten op de juiste plek in de tuin zet. Elke plant heeft een favoriet milieu. Veel zon of veel schaduw, droge of vochtige grond, beschut of niet.. Wanneer je de planten op de verkeerde plek zet kan dit juist voor meer onderhoud zorgen.

5. Pas op met gras

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat gras weinig onderhoud nodig heeft, maar het tegenovergestelde is waar. Het gazon moet gemaaid, bemest, geverticuteerd, onkruid bestrijden en ontmossen. Dat is een flinke lijst wat niet echt past bij de term onderhoudsvriendelijk. Wanneer je gras wil moet je goed nadenken over het formaat van je gazon en eventueel overwegen of kunstgras een betere optie is.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.