Een échte man cave maar dan buiten, een aanwinst voor jouw nieuwe tuin?

1 februari 2019
Aanleg

Als man is het fijn om je eigen plek te hebben. Alleen al daarom is het creëren van een outdoor man cave in je eigen tuin een goed idee. Een man cave is een ontspanningsruimte waar je jouw favoriete bezigheden kunt beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een spannende voetbalwedstrijd op je flatscreen televisie of een avondje gamen met vrienden. Waarom is een outdoor man cave een aanwinst voor jouw tuin?

Wil je graag meer informatie over een man cave in jouw tuin? In een vrijblijvend adviesgesprek adviseren wij je graag over de mogelijkheden. Klik op het plusje hieronder, vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Vul de moodboard generator in en krijg een moodboard vol inspiratie voor jouw nieuwe man cave

Binnen een paar minuten heb je een visueel overzicht van wat jij mooi vindt in je nieuwe man cave en wat je er allemaal in wil gaan zetten. Vul nu de moodboard generator helemaal gratis in!

Creëer meer ruimte met een outdoor man cave

Misschien associeer je een man cave met een binnenruimte. Denk je bijvoorbeeld aan een kelder waar je een pooltafel en een paar zachte banken kunt plaatsen om in weg te denken. Ook de zolder is een populaire plek voor een ruimte waar de heer des huizes en zijn vrienden prima kunnen vertoeven. Maar, een kelder of zolder is meestal kleiner dan een tuin. In een gemiddeld huis is weinig ruimte om een zeer grote man cave te bouwen. Dit vinden veel mannen een nadeel. Daarmee is de keuze voor een outdoor man cave snel gemaakt. Ook heeft een outdoor man cave vaak minder bijzondere hoeken dan bijvoorbeeld een kelder of zolder.

Meer privacy en minder geluidsoverlast

Meer ruimte is niet het enige voordeel die een man cave in de tuin te bieden heeft. Je hebt veel meer privacy omdat de ruimte losstaat van het huis. Een goede plek om een outdoor man cave te plaatsen is bijvoorbeeld de zijkant van een tuin. Dit brengt meteen een ander voordeel met zich mee: minder geluidsoverlast. Draai gerust de volumeknop van je stereo iets hoger, want je huisgenoten hebben er minder last van. Wat dacht je bijvoorbeeld van een partyspeaker om een feestje mee te bouwen? Hou er uiteraard wel rekening mee dat je buren hebt!

Outdoor man cave als bar

Een loungebank doet het altijd goed in deze ruimte voor mannen. Zo kun je er na een intensieve fitness sessie lekker op uit rusten. Ben je geen groot fan van sporten en drink je liever een biertje? Dan is het misschien een goed idee om de outdoor man cave om te bouwen tot een bar. Het is daarmee een fijne plek voor een gezellige avond met al je vrienden. Schaf onder andere een bar, tapinstallatie en barkrukken aan. Ook stromend water mag natuurlijk niet ontbreken, aangezien je daarmee de bierglazen schoon kunt maken.

Ruimte om te fitnessen

Een outdoor man cave kan voor allerlei doeleinden worden gerealiseerd. Zoek online een aantal inspirerende foto’s van man caves en je barst na afloop waarschijnlijk van de ideeën! Wist je dat het zelfs kunt gebruiken om in te fitnessen? In dat geval is de ruimte niet alleen ontspannend, maar ook nuttig. Je kunt het beste een man cave met overkapping laten bouwen, zodat je meer frisse lucht hebt. Zorg dat je voldoende ruimte hebt in je man cave om bijvoorbeeld een hometrainer, verschillende gewichten een halterbank te plaatsen. Ook een universeel krachtstation is aan te raden voor mannen die graag willen werken aan hun spiermassa. Het wordt ook aangeraden om een kleine koelkast in de man cave te plaatsen. Daardoor heb je sportdrankjes altijd binnen handbereik.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.