Een échte man cave maar dan buiten, een aanwinst voor jouw nieuwe tuin?

Een échte man cave maar dan buiten, een aanwinst voor jouw nieuwe tuin?

Als man is het fijn om je eigen plek te hebben. Alleen al daarom is het creëren van een outdoor man cave in je eigen tuin een goed idee. Een man cave is een ontspanningsruimte waar je jouw favoriete bezigheden kunt beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een spannende voetbalwedstrijd op je flatscreen televisie of een avondje gamen met vrienden. Waarom is een outdoor man cave een aanwinst voor jouw tuin?

Outdoor man cave

Creëer meer ruimte met een outdoor man cave

Misschien associeer je een man cave met een binnenruimte. Denk je bijvoorbeeld aan een kelder waar je een pooltafel en een paar zachte banken kunt plaatsen om in weg te denken. Ook de zolder is een populaire plek voor een ruimte waar de heer des huizes en zijn vrienden prima kunnen vertoeven. Maar, een kelder of zolder is meestal kleiner dan een tuin. In een gemiddeld huis is weinig ruimte om een zeer grote man cave te bouwen. Dit vinden veel mannen een nadeel. Daarmee is de keuze voor een outdoor man cave snel gemaakt. Ook heeft een outdoor man cave vaak minder bijzondere hoeken dan bijvoorbeeld een kelder of zolder.

Meer privacy en minder geluidsoverlast

Meer ruimte is niet het enige voordeel die een man cave in de tuin te bieden heeft. Je hebt veel meer privacy omdat de ruimte losstaat van het huis. Een goede plek om een outdoor man cave te plaatsen is bijvoorbeeld de zijkant van een tuin. Dit brengt meteen een ander voordeel met zich mee: minder geluidsoverlast. Draai gerust de volumeknop van je stereo iets hoger, want je huisgenoten hebben er minder last van. Wat dacht je bijvoorbeeld van een partyspeaker om een feestje mee te bouwen? Hou er uiteraard wel rekening mee dat je buren hebt!

Outdoor man cave als bar

Een loungebank doet het altijd goed in deze ruimte voor mannen. Zo kun je er na een intensieve fitness sessie lekker op uit rusten. Ben je geen groot fan van sporten en drink je liever een biertje? Dan is het misschien een goed idee om de outdoor man cave om te bouwen tot een bar. Het is daarmee een fijne plek voor een gezellige avond met al je vrienden. Schaf onder andere een bar, tapinstallatie en barkrukken aan. Ook stromend water mag natuurlijk niet ontbreken, aangezien je daarmee de bierglazen schoon kunt maken.

Ruimte om te fitnessen

Een outdoor man cave kan voor allerlei doeleinden worden gerealiseerd. Zoek online een aantal inspirerende foto’s van man caves en je barst na afloop waarschijnlijk van de ideeën! Wist je dat het zelfs kunt gebruiken om in te fitnessen? In dat geval is de ruimte niet alleen ontspannend, maar ook nuttig. Je kunt het beste een man cave met overkapping laten bouwen, zodat je meer frisse lucht hebt. Zorg dat je voldoende ruimte hebt in je man cave om bijvoorbeeld een hometrainer, verschillende gewichten een halterbank te plaatsen. Ook een universeel krachtstation is aan te raden voor mannen die graag willen werken aan hun spiermassa. Het wordt ook aangeraden om een kleine koelkast in de man cave te plaatsen. Daardoor heb je sportdrankjes altijd binnen handbereik.

Laatste nieuws

Recente projecten

+
+
Hoogteverschillen in de tuin
+
gazon bemesting
+
Tuinverlichting

Moodboard generator

Ontdekken hoe uw droomtuin er uit ziet? Onze ‘moodboard-generator’ helpt u vast op weg!

Onderhoudskalender aanvragen

We helpen u graag om uw tuin zo lang mogelijk zo mooi mogelijk te houden. Om u hier bij te helpen kunt u gratis de onderhoudskalender downloaden!